Rețetă de chec pufos. Un preparat rapid, ideal pentru întreaga familie
Checul este un desert ce se prepară rapid. Este realizat din ingrediente simple, făină, unt, ouă, zahăr, praf de copt. Simplu sau cu diverse alte ingrediente, cu adaos de cacao, stafide, fructe confiate, checul este o prăjitură ce se găsește în toată Europa.
- Rețetă de chec pufos
- Un preparat rapid, ideal pentru întreaga familie
Rețeta de desert chec pufos este o rețetă ideală pentru întreaga familie. Se prepară ușor, rapid și are un gust cu adevărat delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
- 2-3 linguri de cacao;
- o linguriță praf de copt amestecat în făină;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- 8 linguri zahăr;
- 8 linguri ulei;
- mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanile… etc, după gustul fiecăruia);
- 4 ouă (să fie reci din frigider);
- jumătate de linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare;
- 8 linguri făina;
Mod de preparare:
Se bat gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul. Apoi adăugați uleiul, albușurile bătute spumă, apoi făina cu praful de copt.
Amestecați bine cu o lingură de lemn, și apoi puneți compoziția într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină, trei sferturi din cantitate, iar celălalt sfert se amestecă cu cacao și se adaugă deasupra.
Puneți apoi tava în cuptorul preîncalzit dar nu încins, și lăsați să se coacă cca.45 min la foc mediu.
Înainte de a le scoate din cuptor, încercați dacă e copt cu scobitoarea, îl scoateți din tavă și îl puneți într-o folie pentru alimente.
Poftă buna!