Rețetă de cheesecake cu coacăze negre la pahar. Un desert pentru zilele călduroase de vară
Dacă vrei să prepari ceva dulce și rapid, noi îți prezentăm rețeta de cheesecake cu coacăze negre la pahar, un desert delicios și pe placul tuturor pentru zilele călduroase de vară. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Rețetă de cheesecake cu coacăze negre la pahar
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Vrei să te delectezi un preparat dulce și să surprinzi familia, dar și musafirii, noi îți prezentăm rețeta de cheesecake cu coacăze negre la pahar care este ușor de realizat și poate fi servit oricând. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de cheesecake cu coacăze negre la pahar
Ingrediente:
- 1 lingurita amidon
- 250 g mascarpone
- 50 g zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- 1 lingura zahar pudra
- 4 frunze menta pentru decor
- 25 g unt
- 120 g coacaze negre
- 3 linguri zahar tos
- 120 ml apa
Mod de preparare:
Pisăm biscuiții și îi amestecăm cu untui, iar mai apoi îi frecăm în mână pentru a intra bine untul în ei și împărțim în pahare. Mixăm mascarponele cu zahărul pudră, iar separat mixăm frișca lichidă cu o lingura de zahăr pudră până când aceasta devine tare, iar apoi amestecăm cu mascarpone.
Crema obținută o împărțim în cele patru pahare și dăm la rece. La fiert punem cele 100 grame de coacăze pe care le le spălăm și le curățăm de codițe și adăugăm zahărul tos și apa și lăsăm timp de 3-4 minute. Luăm preparatul de pe foc și strecurăm siropul obținut, iar mai apoi îl amestecăm cu amidon.
Punem totul la foc pentru 30-60 de secunde și amestecăm constant, iar mai apoi luăm lichidul de pe foc și lăsăm să se răcească și punem peste mascarpone. Decorăm cu restul coacăzelor, dar și cu frunze de mentă, iar mai apoi dăm la rece. Poftă bună!