Rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză. Un preparat delicios pentru zilele călduroase de vară
Dacă nu știi ce să mai gătești și îți dorești un preparat rapid, dar și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză. Chiftelele sunt gustoase și sunt perfect atât pentru prânz, cât și pentru cină. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Îți dorești un preparat delicios, dar și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză care este ideală pentru tine, dar și familia ta. Iată ingredientele de care ai nevoie!
Rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză
Ingrediente:
- 1 kilogram de dovlecel
- 200 g branza sarata (cas de casa, branza framantata de casa, telemea)
- 2 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov mic
- 1 legatura marar
- 3 oua mici
- 150 g pesmet
- sare si piper după gust
Mod de preparare:
Curăță dovleceii de coajă, iar mai apoi da-i prin răzătoare la partea cea mai mare. Pune sare peste ei și lasă-i într-o sită timp de 30 de minute și apasă din când în când pe ei. Pune dovlecii într-un castron, iar mai apoi adaugă ceapa verde tocată mărunt, morcovul dat prin răzătoare mică, usturoiul pisat, brânza, pesmetul, dar și piperul.
Amestecă toată compoziția, iar mai apoi pune o hârtie de copt într-o tavă și pornește cuptorul la foc mediu. Cu o lingură i-a compoziția de chiftele din castron și modelează-le în palmă, iar mai apoi pune-le în tavă și adaugă-le la cuptor pentru 20 de minute și întoarcere și pe cealaltă parte și lasă-le tot 20 de minute. Poftă bună!