Rețetă de ciorbă de fasole de post. Care este secretul măicuțelor de la Mănăstirea Prislop
Dacă vrei să prepari cea mai delicioasă ciorbă de fasole, noi îți prezentăm rețeta măicuțelor de la Prislop, care cu siguranță va fi pe placul tuturor, mai ales în această perioadă de post. Iată care pașii pe care ar trebui să-i urmezi!
- Rețetă de ciorbă de fasole de post
- Iată care este secretul măicuțelor de la Mănăstirea Prislop!
Măicuțele de la Prislop au împărtășit secretele pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de fasole, așa că noi îți prezentăm rețeta pentru cel mai gustos și rapid preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de ciorbă de fasole de post
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe uscată
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 ardei
- 6 roşii mici (roşii cherry)
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 ţelină mică
- 50 ml ulei
- pătrunjel proaspăt
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Fasolea boabe trebuie aleasă și se pune la înmuiat în apă de seară. Se pune la fiert cu apă rece 3 l, iar după 10 minute după fierbere se înlocuiește cu altă apă, iar acest lucru se repetă de două ori.
Legumele le spălați și le curățați, iar apoi le tăiați cubulețe, fără roșii și separat într-o oală se adaugă uleiul pe care îl lăsați să se încingă, iar după adăugați legumele și lăsați câteva minute până să se sorteze.
Se adaugă pasta de tomate, supa de fasole și roșiile decojite, circa cinci polonice, iar apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 12 minute, după acest timp se adaugă peste legume fasolea.
Se lasă să mai dea de câteva ori în clocot, iar apoi adăugați sare și piper după gust. Luați preparatul de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat. Poftă bună!