Rețetă de ciorbă de linte. Un preparat simplu și ideal pentru zilele de post
Pentru cei care postesc în zilele de miercuri și vineri, ciorba de linte este un preparat gustos și hrănitor pe care trebuie să-l încerce. Adesea subestimate, semințele de linte au numeroase beneficii, iar rețeta potrivită le face cu adevărat delicioase.
- Ciorba de linte, perfectă pentru perioada postului.
- O rețetă simplă și delicioasă.
Ciorba de linte va aduce savoarea de care ai nevoie în Postul Paștelui. Pentru că mai este aproximativ o săptămână până începe Postul Mare, v-am pregătit o rețetă de ciorbă de linte simplă, care vă va fi la îndemână când sunteți în pană de idei.
Rețetă simplă de ciorbă de linte
Savoarea acestui preparat este dată în mod special de linte și de usturoi - o combinație perfectă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt foarte simpli, iar ciorba va fi gata în aproximativ o oră. Aproximativ 20 de minute durează prepararea și alte 45 de minute sunt necesare pentru fierbere și gătitul propru-zis.
Ingrediente
- 1 crenguță cimbru
- 1 lămâie
- 1 lingura ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 praz
-200 g linte
- câteva fire de pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare pentru ciorba de linte
Vei începe prin a curăța și a toca mărunt toate legumele. Când sunt toate gata le pui în oala de fiert împreună cu lintea şi adaugi 1,5 litri de apă. Amestecul se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă.
Abia după ce lintea este fiartă bine, se adaugă celelalte ingrediente, respectiv: usturoiul pisat, uleiul, cimbrul şi pătrunjelul tocat.
Imediat după, se stinge focul şi se lasă aşa timp de 10 minute. Înainte de a aduce ciorba la masă este necesar ca ingredientele să se integreze perfect și să se răcească puțin. La servire, se va aduce un sfert de lămâie pentru fiecare porție, ca fiecare să își acrească ciorba. Să aveți poftă!