Rețetă de colțunași cu brânză de vaci. O gustare plină de savoare
Colțunașii sunt delicii la care nu poți să mai renunți odată ce le-ai gustat. În acest articol v-am pregătit o rețetă de colțunași cu brânză de vaci, o variantă absolut savuroasă. Partea bună este că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și prepararea este foarte simplă.
- Colțunași cu brânză de vaci
- O rețetă simplă și savuroasă
Pentru cei care sunt împătimiți ai gustărilor sărate, colțunașii cu brânză de vaci sunt alegerea perfectă. trebuie doar să urmezi rețeta simplă de mai jos, iar la final vei obține o gustare plină de savoare, mai bună decât orice ai putea cumpăra din comerț.
Rețetă de colțunași cu brânză de vaci
Este un preparat care se face prin fierbere, contrat așteptărilor multora, și este o surpriză culinară plăcută, pe care vei vrea să o oferi familiei tale.
Ingrediente
Pentru aluat
- 450g făina albă
- 2 ouă
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
- 250ml apă
Pentru umplutură
- 1 ou
- 500g brânză de vaci
- 2 lingurițe de sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare colțunași cu brânză de vaci
Se pune la fiert apa pentru aluatul de colțunași. Într-un bol mare, se amestecă făina cu sarea și se adaugă ouăle și uleiul. Compoziția se amestecă apoi cu furculița.
Apa clocotită se toarnă treptat peste compoziție și amestecă din nou cu furculița, apoi cu mâna, cu grijă, pentru a nu vă arde. Aluatul trebuie să fie frământat până când nu se mai lipește de degete și devine neted. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la odihnit timp de 20 minute.
Se ia un bol mediu, iar în el se amestecă brânza de vaci cu oul, mărarul tocat fin și sarea. Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă de zer și ușor sfărâmicioasă, ca umplutura să fie închegată.
După cele 20 de minute în care a fost lăsat deoparte, aluatul se pune pe masa pudrată cu făină și se taie în două. Se întinde cu sucitorul prima bucată astfel încât să obținem o foaie 3mm grosime.
Pentru pasul următor ai nevoie de un pahar cu diametrul de 8 cm. Cu el vei decupa cercuri de aluat, pe care le vei umple cu brânză. Colțunașii pot fi modelați cu mâna sau se poate folosi o formă de plastic de colțunași. Dacă faci manual, se pune în mijlocul fiecărui cerc 1 lingură de umplutură, și lipesc bine colțurile aluatului cu degetele. Se presează ușor astfel încât să nu se desprindă la fierbere. Se poate folosi și o furculiță pentru a presa marginile. La fel se face și cu cea ce-a doua bucată de aluat.
Colțunașii se fierb în apă cu puțină sare, într-o oală de 6L. Când îi pui, apa trebuie să fiarbă deja și să fie la foc mic. După ce s-au ridicat la suprafață, trebuie să îi mai fierbi doar câteva minute. Când sunt gata, strecoară-i folosind o sită.
Pentru servire, puteți să le dați un plus de savoare cu unt sau ceapă prăjită, dar și cu smântână.