Rețetă de gogoși pufoase de post. Ingredientul cu care se poate înlocui oul
Românii au intrat, deja, în Postul Crăciunului, iar acest lucru îi limitează destul de mult din punct de vedere al alimentației. Însă, există și câteva rețete de deserturi delicioase, potrivite pentru această perioadă. Rețeta de gogoși pufoase de post vă vine în ajutor, pentru a afla cu ce ingredient se poate înlocui oul.
- Cum să prepari cele mai delicioase gogoși de post
- Oul poate să fie înlocuit cu un ingredient banal
Majoritatea deserturilor sunt interzise în timpul postului, din cauza ingredientelor care predomină în rețete. Însă, există și o mulțime de idei de preparate cu care poți să îți îndulcești familia la mesele de post. Unul dintre cele mai delicioase sunt gogoșile pufoase, în a căror compoziție, oul poate să fie înlocuit cu ușurință de un ingredient banal și ieftin.
Rețetă de gogoși de post
Românii s-au obișnuit ca pe timpul postului să se abțină de la dulciuri, fără să știe că există și rețete delicioase, care conțin ingrediente conform regulilor. Așadar, rețeta de gogoși pufoase de post o să fie cea mai cerută la mesele cu cei dragi, deoarece pot să fie gătite dupa gusturile tuturor.
Chiar dacă majoritatea oamenilor știu că este absolut necesar ca pentru gogoși să folosești ingrediente dulci, laptele, oul și smântâna pot să fie înlocuite cu alte ingrediente, pe care toată lumea le are în casă. Așadar, în loc de ou, gospodinele pot să folosească cu încredere banane. Acestea le vor da gogoșilor atât o textură pufoasă, cât și o aroma delicioasă.
Ingrediente
- 7 grame de drojdie instant
- 550 grame de făină albă
- 1 banană mare
- 250 ml apă călduță
- Coajă rasă de la o lămâie
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 linguriță zahăr tos
- Zahăr pudră
- O jumătate de linguriță de sare
- Opțional – dulceață sau gem
Mod de preparare
Modul de preparare al gogoșilor de post este simplu. Primul pas este să adaugi apa într-un castron, peste care pui zahărul tos, sarea, drojdia instant și le amesteci. Pasul următor este să zdrobești banana și o adaugi în bolul cu amestecul. Amesteci până compoziția devine omogenă, iar mai apoi adaugi esența de vanilie, coaja rasă de la lămâie și făina. Toate acestea vor forma un aluat, pe care îl vei frământa. Imediat după ce a fost frământat suficient, din aluat se vor tăia bucăți pe care le vei face în forme de bile, iar pe acestea le vei pune într-un castron și le vei lăsa să dospească o oră jumătate, acoperit cu o folie alimentară și uns, în prealabil, cu ulei.
După ce a dospit suficient, va trebui să îl mai frămânți încă o dată și vei repeta formarea bilelor, însă de această dată vor dospi pentru doar 20 de minute. Ulterior, le vei prăji în baie de ulei și le vei acoperi cu zahărul pudră.