Rețeta de lapte de pasăre a lui chef Florin Dumitrescu. Desertul ideal pentru zilele de vară
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi din țară. Acesta a preparat lapte de pasăre, într-o variantă mai diferită și a reușit să facă un desert delicios, numai bun de consumat vara aceasta.
- Rețeta de lapte de pasăre a lui chef Florin Dumitrescu
- Desertul ideal pentru zilele de vară
Chef Florin Dumitrescu a arătat fanilor din mediul online o rețetă inedită pentru un desert delicios. Acesta a preparat lapte de pasăre, dar a schimbat puțin rețeta, pentru a o face cât mai originală, în stilul său. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Lapte de pasăre este un desert răcoros și este perfect pentru zilele calde de vară. El se prepară simplu, astfel că nu ai nevoie de multe cunoștințe în arta culinară pentru a reuși să-l faci. Atât cei mici, cât și cei mari îl vor îndrăgi, iar dacă ai musafiri, cu atât mai bine. Combinația de sosuri va fi delicioasă, dar mare atenție la consumul de rom, care este necesar pentru preparat.
Ingrediente
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr
- 4 gălbenușuri
- 200g zahăr
- 80ml rom
Pentru sos
- 120g zahăr
- 30ml rom
Mod de preparare
Prima dată se separă ouăle, iar albușurile se bat spumă. Se adaugă treptat zahărul și se bate în continuare. Apoi urmează prepararea unei cree zabaglione, cu specific italian. Este nevoie de un gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce, dar Florin Dumitrescu a înlocuit băutura cu rom, pentru un gust desăvârșit.
Gălbenușurile se bat cu zahăr până când se topește de tot, apoi se adaugă romul și se amestecă până se obține o spumă consistentă. Pentru a prepara sosul de caramel, se lasă zahărul să se topească într-o crăticioară și se flambează romul.
La rețeta principala, albușurile bătute spumă se adaugă în vasele tapetate cu zahăr, apoi se bagă la cuptor timp de 3 minute la 90 de grade Celsius. În momentul în care crema cu specific italian este gata, se așează în vasul în care am făcut-o, pe o baie de gheață. Când albușul s-a gătit, se va pune peste sosul zabaglione. La final, se decorează desertul cu sosul de caramel și poate fi savurat.