Rețetă de midii în sos de vin alb, gătită de Horia Manea. De ce ingrediente ai nevoie
Publicat pe 22.07.2025 la 10:27 Actualizat pe 22.07.2025 la 10:27
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, pâinică cu iaurt fără dospire, un fel principal, midii în sos de vin alb, şi un desert, papanaşi cu dulceaţă.
- Cum gătești cele mai delicioase midii în sos de vin alb
- Horia Manea îți prezintă cea mai bună rețetă
Pâinică cu iaurt fără dospire
- 620 g făină
- 4 g sare
- 10 ml ulei de măsline
- 500 g iaurt grecesc
- 10 g praf de copt
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 300 g mozarella
Se amestecă iaurt grecesc, ulei de măsline, sare şi se încorporează făina, bicarbonatul de sodiu şi praful de copt. Se frământă. Aluatul se împarte egal şi se formează biluţe. Se întind şi se adaugă, pe mijloc, mozarella şi pătrunjel. Se închid şi se coc.
Midii în sos de vin alb
- 500 g midii
- 1 legătură apio
- 1 ardei gras roşu
- 3 căţei usturoi
- 1 roşie
- 1 morcov
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g sos de roşii
- 100 g unt
- 1 legătură pătrunjel
Se pun la călit usturoiul, morcovul, ardeiul şi apio. Se condimentează cu sare, piper şi se adaugă roşiile. Apoi, se adaugă midiile şi apă. Se acoperă tigaia şi se lasă la fiert pentru 5 minte. Se adaugă vinul şi se lasă la fiert până când se evaporă alcoolul. Se presară pătrunjel.
Papanaşi cu dulceaţă
- 500 g brânză de vaci
- 300 g făină
- 2 ouă
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 30 g zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- sare
- 200 g smântână
- 150 g dulceaţă
Se amestecă brânza de vaci, 2 ouă, un praf de sare, coajă de lămâie, zahăr pudră, bicarbonat de sodiu şi făină. Aluatul se împarte egal, biluţele se întind şi se formează o gaură în mijloc. Se pun la prăjit în baie de ulei. Se servesc alături de smântână şi dulceaţă.