Rețetă de mucenici moldovenești! Cum să prepari cel mai simplu și gustos desert tradițional
Mai sunt doar câteva zile până când ne vom delecta papilele gustative cu cei mai gustoși mucenici moldovenești. Gospodinele pregătesc în fiecare an, pe 9 martie cei mai delicios "sfințișori", când se sărbătoresc cei 40 de Mucenici.
- Rețetă de mucenici moldovenești!
- Iată cum să prepari cel mai gustos desert tradițional!
Dacă vrei să prepari cei mai gustoși mucenici moldovenești, noi îți prezentăm rețeta cea mai simplă și gustoasă pentru desertul tradițional. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ingrediente:
- 630 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 1 ou
- un praf de sare
- 250 ml lapte
- 85 ml ulei
- coaja rasa de lamaie si portocala
- Sirop
- 300 ml apa
- 3-4 linguri zahar
- 2 linguri miere
- 1 /2 lingurita de coaja de lamaie rasa
- nuca macinata
Mod de preparare:
Punem într-un bol făină, facem o gaură în mijloc și punem drojdia frecată cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț, ulei și un praf de sare. Adăugăm cealaltă compoziție atunci când la suprafața drojdiei s-au format bule de aer și frământăm până obținem un aluat elastic și nelipicios, iar mai apoi punem la crescut o oră.
Împărțim compoziția în 9-12 bile din care formăm șnururi cărora le dăm forma cifrei opt, le punem la crescut într-o tavă încă o oră. Le coacem în cuptorul preîncălzit 20 de minute până se rumenesc frumos deasupra, iar între timp preparăm siropul, adăugăm apa, zahărul și le punem pe foc și amestecăm până când zahărul se topește. Stingem focul și adăugăm și coaja de la o lămâie.
Când mucenicii s-au copt îi lăsăm să se răcească, iar apoi adăugăm siropul turnând cu o lingură peste fiecare mucenic. La fianal îi ungem cu miere și presărăm deasupra nucă măcinată. Poftă bună!