Rețetă de pandișpan cu afine și mure. Un desert care, cu siguranță, va plăcea tuturor
Este sezonul afinelor și al murelor, așa că ar fi păcat să nu le consumăm în cantități cât mai mari, și chiar și în diferite preparate. Astăzi vă propunem un desert rapid, și vă prezentăm o rețetă de pandișpan cu afine și mure. Iată de ce ingrediente aveți nevoie.
- Rețetă de pandișpan cu afine și mure
- Un desert care, cu siguranță, va plăcea tuturor
- Ingredientele de care ai nevoie
Murele și afinele au efecte antioxidante asupra organismului. Afinele reprezintă o sursă valoroasă de fibre și vitamina C și sunt sărace în calorii. Pandișpanul cu afine și mure este un desert delicios și aromat. Unde mai pui că se prepară și foarte raid.
Ingrediente:
- 6 ouă;
- 6 linguri de zahăr tos;
- 6 linguri de făină albă;
- 1 linguriță de praf de copt (opțional);
- 1 praf de sare extrafină;
- 1 zahăr vanilinat;
- 2 linguri de unt topit;
- 250 grame de afine de cultură;
- 250 grame de mure;
- unt pentru uns tava;
Mod de preparare:
Separați cu atenție albușurile de gălbenușuri și apoi le mixați cu un praf de sare până ce iau volum, după care adăugați puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea. Când albușurile au crescut aproape de consistența unei bezele, adăugați, unul câte unul gălbenușurile, mixând fără oprire.
La urmă încorporați treptat făina amestecată, opțional, cu o linguriță de praf de copt, și chiar la sfârșit, untul topit. Amestecați ușor pentru omogenizare, în așa fel încât compoziția să rămână pufoasă.
Ungeți apoi tava de copt cu unt și turnați o jumătate din cantitatea de compoziție, după care presărați o jumătate din cantitatea de fructe (afine și mure).
Turnați apoi restul de compoziție și puneți tava la cuptor, la foc mediu. După 6-7 minute, scoateți tava și adăugați restul de fructe. Apoi puneți din nou tava la cuptor, până ce pandișpanul crește frumos și se rumenește. Puteți verifica dacă s-a copt cu o scobitoare, dar dacă focul de la cuptor a fost mediu și pandișpanul este crescut frumos și rumenit, deja sunt semne clare că este gata/copt.
Scoateți tava din cuptor, iar când pandișpanul se răcește, îl scoateți din tavă și este numai bun de serivt.
Citește și Rețetă de prăjitură rapidă cu mere și nuci. Un desert simplu pentru întreaga familie