Rețetă de Panna cotta cu ceai verde. Desertul ideal pentru o zi toridă de vară
Acest desert este foarte sănătos și benefic pentru organismul uman, dintr-un motiv cât se poate de simplu: ingredientul principal este ceaiul Matcha. Rețeta este simplă și prepararea durează doar câteva minute. Trebuie să lași desertul la frigider pentru a te bucura de o aromă intensă. Iată cum să prepari Panna cotta cu ceai verde!
- Cât de sănătos este ceaiul Matcha
- Este ingredientul principal
- Desertul de care te vei îndrăgosti
Cu proprietățile sale nutritive puternice, ceaiul matcha vă poate stimula metabolismul, vă poate detoxifia corpul și vă poate îmbunătăți starea de spirit. Ceaiul Matcha conține vitamina C, seleniu, zinc, magneziu.
Rețetă de Panna cotta cu ceai verde
Bine de știut este faptul că ceaiul Matcha conține de aproximativ trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde obișnuit de înaltă calitate. Așadar, este ingredientul ideal pentru un desert sănătos.
Ingrediente:
- 1 cană de lapte
- 1 pachet gelatină
- 2 căni de frișcă
- ¼ ceașcă zahăr
- 1 lingură pulbere de ceai verde matcha
- ½ cană de zmeură
Mod de preparare:
1. Conținutul de lapte se toarnă într-un bol și se adaugă gelatina. Se lasă ”să se odihnească” aproximativ cinci minute.
2. Se încălzește laptele într-o tigaie mare, până când se topește gelatina. Separat, într-un bol, se amestecă o lingură de frișcă împreună cu pulberea de ceai verde. Se transferă și acest amestec în tigaie.
3. Se adaugă restul de frișcă și zahărul și se mai ține pe foc încă 5 minute.
4. Crema obținută se pune în forme rotunde. Se lasă la frigider cel puțin cinci ore sau peste noapte.