Rețeta de papanași moldovenești a Simonei Gherghe. Vedeta prezintă modul de preparare al desertului
Simona Gherghe, prezentatoarea de la Mireasa, le-a arătat fanilor cum prepară ea papanași moldovenești. Vedeta de la Antena 1 a povestit în emisiunea ”Gătit la consum” care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest desert.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de papanași moldovenești
- Simona Gherghe a prezentat preparatul
Iată cum să faci papanași moldovenești după rețeta Simonei Gherghe
Că tot e weekend, Simona Gherghe le-a prezentat fanilor săi o rețetă simplă, dar foarte gustoasă de papanași moldovenești. Moderatoarea de la ”Mireasa” a fost invitată în emisiunea ”Gătit la consum”, acolo unde le-a arătat fanilor ingredientele de care au nevoie, dar și cum se prapară această rețetă simplă.
Ingrediente
- 500 de grame de făină
- 2 ouă
- 80 de grame de zahăr tos;
- Un plic de zahăr vanilinat
- O linguriță de praf de copt
- O lingurița de sare
- Coajă de lămâie rasă
- Aromă de vanilie
- 300 de grame de brânză dulce de vacă
Mod de preparare pentru rețeta de papanași moldovenești a Simonei Gherghe
Pentru început se vor amesteca cele două ouă împreună cu zahărul tos, dar și cu zahărul vanilinat. Ulterior se adaugă faina, se pune și praful de copt, dar și coaja de lămâie. Se adaugă și armoa de vanilie și brânză.
Vom frământa toate ingredientele pe care le-am pus într-un bol sau se vom mixa până în momentul în care compoziția devine omogenă și elastică. Dacă va mai fi nevoie se va adăuga făină.
După ce am obținut un aluat, îl vom întinde ca pe o foaie subțire și vom tăia forme cu ajutorul unui pahar. Punem papanașii în ulei încins, dar nu în baie de ulei, așa cum facem de obicei la gogoși.
Simona Gherghe a povestit în emisiunea de la Antena 3 că a avut o copilărie foarte fericită și a învățat această rețetă de la mama ei.
Ea a copilărit la țară și mărturisea că părinții o puteau să aibă grijă de animale, iar niciodată prezentatoarea nu spunea nu atunci când venea vorba de treburile din gospodărie și cele casnice.