Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Publicat pe 25.02.2025 la 12:54 Actualizat pe 25.02.2025 la 12:54
Prăjitura cu iaurt este savuroasă și se gătește, de obicei, din puține ingrediente. Poate fi combinată cu diferite arome, dar una dintre cele mai delicioase este marmelada. Iată o rețetă simplă, pe care cu siguranță o vei găti și a doua oară.
- Rețetă de prăjitură cu iaurt și marmeladă
- Cel mai bun tip de iaurt pentru desert
Un desert delicios la momentul potrivit poate să îți facă ziua mult mai frumoasă. Dacă ești în căutarea unei rețete care să te cucerească, noi avem o propunere inedită. Această prăjitură are cea mai fină cremă de iaurt pe care ai mâncat-o vreodată!
Rețetă de prăjitură cu cremă de iaurt și marmeladă
Prăjiturile cu iaurt sunt cremoase, delicioase și au o textură unică. Din acest motiv, această rețetă va fi, cu siguranță, pe placul tău. Combinația cu marmeladă este ideală, pentru că îi oferă gustul dulce acrișor pe care toată lumea îl iubește. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, iar desertul tău este gata să fie savurat de tine și familia ta
Ingrediente pentru prăjitura cu cremă de iaurt și marmeladă
- 3 ouă medii
- 300 g făină tip 00
- 8 g zahăr vanilat
- 150 g iaurt cu vanilie
- sare
- marmeladă
- două plicuri
- de praf de copt
Cum gătești prăjitura cu cremă de iaurt și marmeladă
Se bat ouăle cu zahărul. Se adaugă zahărul vanilat și sarea, apoi se amestecă din nou pentru a se omogeniza. Se adaugă uleiul și treptat se adaugă iaurtul, în timp ce amesteci în compoziție. Se cerne făina, astfel încât prăjitura să fie pufoasă, și se adaugă împreună cu praful de copt.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă jumate din compoziție. Peste el se pune un strat de marmeladă și se pune și celălalt strat de compoziție. Se crează un efect marmorat și se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute. Este recomandat să preîncălzești cuptorul înainte. După ce s-a copt și a trecut testul scobitorii, se scoate și se pudrează cu zahăr.