Rețetă de prăjitură cu dovleac. Desertul ideal pentru toată familia
Prăjiturile nu pot lipsi de pe mesele românilor, indiferent de ocazie. Rețeta de mai jos se pregătește în doar câteva minute și este delicioasă.
- Rețetă de prăjitură cu dovleac
- Desertul ideal pentru toată familia
Prăjiturile sunt delicioase și ele pot fi consumate în mod frecvent, mai ales dacă sunt făcute în casă. Rețeta de mai jos este simplă și poate fi consumată în perioada de post, având doar ingrediente simple care nu provin de la animale.
Ingrediente
Pentru aluat
- 2 căni de dovleac copt și pasat
- 1 cană de zahăr
- 1 cană de ulei vegetal
- 1 cană de apă
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 linguriță de scorțișoară (opțional)
- 1/2 linguriță de nucșoară (opțional)
- 1/2 cană de nuci sau migdale măcinate (opțional)
Pentru glazură
- 1 cană de zahăr pudră
- 2 linguri de suc de lămâie sau apă
Mod de preparare
Prima dată se coace dovleacul și apoi se îndepărtează coaja. Pasați dovleacul cu o furculiță sau blender până obțineți o pastă fină. Preîncăliți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă pentru prăjituri sau folosiți hârtie de copt.
Într-un bol mare, combinați dovleacul pasat, zahărul, uleiul și apa. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
Separat, în alt bol, amestecați toate ingredientele uscate, făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și nucșoara. Adăugați treptat aceste ingrediente în amestecul de dovleac și amestecați până când obțineți un aluat omogen. Dacă doriți, adăugați și nuci sau migdale măcinate.
Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați suprafața. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.
Într-un bol mic, amestecați zahărul pudră cu sucul de lămâie sau apă până obțineți o glazură omogenă. După ce prăjitura s-a răcit, turnați glazura deasupra și lăsați-o să se întindă.