Rețetă de prăjitură cu gutui și nuci. Desertul delicios și simplu pentru întreaga familie
Îți dorești un desert delicios? Dacă vrei să surprinzi familia cu un preparat gustos, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu gutui și nuci, care este ușor de preparat și pe placul tuturor. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu gutui și nuci
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă îți dorești un preparat delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu gutui și nuci, care este ușor de realizat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu gutui și nuci
Ingrediente:
- 50 grame de unt
- 1-2 pliculețe de zahăr vanilat
- 50 ml smântână dulce sau frișcă
- coaja de la o lămâie și de la o portocală
- 6 gutui
- 200 grame de miez de nucă
- 200 grame de zahăr
Mod de preparare:
Într-un bol cernem făina și adăugăm untul moale, smântână și sarea. Amestecăm ușor până când se obține o cocă, iar mai apoi împachetăm într-o folie și lăsăm la rece aproximativ o oră. Curățăm gutuile separat și le spălăm, după care le dăm prin răzătoare mare. Topim untul și adăugăm zahărul și lăsăm să se caramelizeze, iar mai apoi punem gutuile.
Le călim la foc mic până când acestea se înmoaie și se leagă ca o dulceață, iar spre final adăugăm coaja de lămâie și de portocală, zahărul vanilat și lăsăm timp de patru minute la foc mediu.
Luăm miezul de la nucă și băgăm la cuptor aproximativ trei minute. Scoatem aluatul de la rece, se rade prin răzătoarea mare și presărăm un strat gros în tava tapetată cu unt și făină. Adăugăm pe rând nuca măcinată, un strat de gutui și unul de aluat. Ornăm cu feliuțe de gutui și adăugăm la cuptor la 180 °C. Poftă bună!