Rețetă de prăjitură Pavlova. Cel mai gustos desert pentru Dragobete
Dragobetele sunt așteptate de toți românii îndrăgostiți, iar cum în această zi toată lumea își exprimă iubirea, noi vrem să vă propunem și un desert gustos. Prăjitura Pavlova e cea mai potrivită pentru această ocazie.
- Cum se face prajitura Pavlova
- Rețetă simplă și gustoasă
Rețetă de prăjitura Palvolva. Iată cum se face
Dacă doriți să gustați ceva dulce de Dragobete și v-ați săturat de prăjiturile clasice, atunci vă propunem prăjitura Pavlova. E foarte ușor de făcut, dar cu siguranță o să vă surprindă la final.
Ingrediente pentru Pavlova
- 500 de g căpșuni congelate / zmeură
- 350 de ml frișcă lichidă
- 250 de g zahăr
- 100 g de zahăr pentru căpșuni / zmeură
- 5 albușuri
- 3 linguri de amidon
- o eșență de vanilie
- o lingură de oțet
- un praf de sare
Mod de preparare
Desertul pe care îl vom prepara e format dintr-o bezea, frișă bătută și fructe. Pentru a face bezeaua va trebui mai întâi să separăm cu mare atenție albușurile de gălbenuș pentru a nu ajunge niciun stop de gălbenuș în albușuri.
După ce separăm albușurile vom începe să amestecăm cu un tel, după care se va turna amidonul de porumb și oțel, aceste ingrediente făcând prăjitura să aibă o textură specifică, crocantă la exterior și moare la interior. Bezeaua ulterior se pune la foc mic, însă trebuie să fie bine coaptă, dar să rămână moare. Când este gata, aceasta se lasă să se răcească în cuptor, după care ne vom apuca de asamblarea acesteia.
Se va bate frișca lichidă, după care pentru aranjament se vor pune căpșuni congelate, căci cele proaspete nu au gust în această perioadă. De asemenea, fructele de pădure se potrivesc foarte bine, dar și pierisicile, caisele și zmeura sau orice alte fructe zămoase.
Prăjitura Pavlova e foarte simplă de făcut și reprezintă o combinație perfectă între bezea, frișcă delicioasă și fructe zămoase. Cu siguranță o să vă surprindeți familia cu acest preperat.