Rețetă de rulouri cu nucă. Un desert de post simplu și delicios
Mai sunt câteva săptămâni din postul Paștelui, iar vestea bună este că nu trebuie să așteptați până la marea sărbătoare ca să aveți parte de un desert delicios. Rulourile de post cu nucă sunt simplu de făcut și vă vor încânta papilele gustative din prima clipă.
- Rulouri cu nucă - un desert simplu de preparat.
- O rețetă perfectă pentru perioada postului.
O rețetă simplă de desert este necesară în perioada postului, mai ales pentru momentele în care nu ai timp de stat în bucătărie. Pentru acele situații, rulourile cu nucă sunt alegerea perfectă. Dacă le descoperi abia acum, fii sigur că nu vei mai renunța la ele.
Retetă de rulouri cu nucă
Pentru aceste rulori cu nucă, timpul de preparare și coacere este unul scurt, pentru că veți folosi foi de plăcintă. Secretul desertului stă în amestecul de nucă și siropul adăugat la final.
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 400 g nuci pisate
- 100 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 200 ml ulei
Sirop
- 250 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 fiolă esență de vanilie
- coajă de lămâie
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă nucile pisate cu zahărul și scorțișoara. Se ia o foaie de plăcintă și se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra și se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care rămâne neunsă.
În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse în 4-6 dreptunghiuri. Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de amestec cu nuci pisate și se rulează.
Rulourile se așează în tavă, apoi se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a pătrunde mai bine. Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja încins.
În timp ce tava este la cuptor, se prepară siropul din apă, zahăr, coajă de lămâie și esență de vanilie. Siropul obținut din aceste ingrediente se toarnă peste rulouri imediat ce au fost scoase din cuptor.
Rulourile cu nucă se lasă să se răceasca timp de câteva ore, apoi sunt gata să fie savurate.