Rețetă de salată orientală cu ridichi. Un preparat gustos pentru perioada postului
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru perioada postului, atunci pregătește rețeta de salată orientală cu ridichi. Este un preparat sănătos și gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare delicioasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de salată orientală cu ridichi
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețetă de salată orientală cu ridichi este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat extrem de gustos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios pentru perioada de post a Paștelui!
Rețetă de salată orientală cu ridichi
Această salată orientală cu ridichi este plină de culoare, texturi și arome proaspete, perfectă pentru a fi servită în timpul postului sau ca o gustare sănătoasă în orice moment al zilei.
Ingrediente
-2 legături de ridichi, tăiate felii subțiri
-2 morcovi, tăiați julienne sau rase
-1 ardei gras roșu, tăiat în fâșii subțiri
-1 ardei gras galben, tăiat în fâșii subțiri
-1 ceapă roșie mică, tăiată mărunt
-o mână de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
Pentru dressing:
-3 linguri de ulei de măsline
-sucul de la o lămâie
-2 căței de usturoi, zdrobiți
-sare
-piper
Mod de preparare
Într-un bol mare, amestecă ridichile, morcovii, ardeii și ceapa roșie. Într-un borcan mic sau o cană, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul zdrobit, sarea și piperul. Agită bine pentru a combina ingredientele.
Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine pentru a asigura acoperirea uniformă a legumelor. Presară pătrunjelul tocat deasupra și servește imediat. Poftă bună!
De ce e bine să mănânci cât mai des salată orientală
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat care sunt beneficiile consumului regulat de salată orientală. Contrar opiniei populare care sugerează că această mâncare poate contribui la creșterea în greutate, specialista afirmă că salata orientală poate fi, de fapt, benefică pentru siluetă, cu condiția să fie preparată corespunzător.
„Dacă ar trebui sa consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restaurante. De ce orientală? Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e ca vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază în țările germanice, așa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi. Iar salata orientală e de fapt o salată de cartofi, care în tradiția românească are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert”, a scris ea pe pagina de Facebook.