Rețetă de sos de roșii cu mere! Un preparat ușor, rapid de făcut, care întrece orice ketchup din comerț
Este nevoie de puțin timp și de pregătire pentru a face acest preparat în casă. Conservele previn risipa de legume, furnizează nutrienți în lunile de iarnă și sunt mult mai sănătoase decât soiurile cumpărate din magazin. Odată ce ai încercat acest sos de roșii de casă simplu și gustos, nu vei mai cumpăra niciodată sos conservat.
- Cum se prepară sosul de roșii cu mere
- Este ușor de realizat în casă
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie
Dacă ai acces la niște roșii ieftine (sau chiar mai bune, de casă), fă câteva borcane de sos în această vară. Este nevoie de puțin timp, dar chiar merită. Sosul de roșii de casă poate fi folosit în sute de rețete diferite, de la mâncăruri simple cu paste cu usturoi și busuioc, la mâncăruri bogate, pe bază de roșii, curry, până la tartine gourmet.
Rețetă de sos de roșii cu mere!
Ingrediente:
- un kilogram de mere
- un kilogram și jumătate de roșii
- două cepe
- o jumătate de linguriță de piper negru măcinat
- o jumătate de linguriță de ardei roșu măcinat
- sare (după gust)
- o linguriță și jumătate de zahăr sau miere
- două linguri de oțet
- șase căței de usturoi
- ardei iute măcinat (după gust)
Mod de preparare:
- spală bine merele și roșiile și curăță-le de coajă. În cazul merelor, îndepărtează partea cu sâmburi și toacă mărunt, iar roșiile și ceapa taie-le în bucăți mici.
- pune apoi totul, după ce ai tăiat în bucăți mici, la fiert, într-o cratiță mare.
- adăugă condimentele uscate, alături de sare și zahăr.
- lasă amestecul la foc mediu timp de 10 minute.
- după ce au trecut cele 10 minute, îndepărtează sosul de pe foc, bate cu un blender și lasă din nou la foc mediu, timp de 40 de minute.
- odată ce sosul a fiert, adaugă oțetul și mai lasă încă 15 minute pe foc.
- la final, toarnă sosul în borcane sterilizate și acoperă cu capace, scrie stiridiaspora.ro.