Rețetă de zacuscă de fasole cu ardei copți și morcovi. Un preparat delicios de sezon
Gospodinele se pregătesc intens să își umple cămara de bunătăți, motiv pentru care noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de fasole cu ardei copt și morcovi, care este un preparat delicios, dar și de sezon. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
- Zacuscă de fasole cu ardei copți și morcovi
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru sezonul rece și și vrei să-ți umpli cămara, noi îți prezentăm rețeta de zacuscă de fasole cu ardei copți și morcovi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de zacuscă de fasole cu ardei copți și morcovi
Ingrediente:
- 2 kg fasole boabe
- 1 kg ceapă
- 3 kg gogoșari sau ardei gras
- 1 kg morcovi
- 500 ml ulei
- 1 litru de suc de roșii
- 5-6 foi de dafin
- sare
- jumătate de legătură busuioc
Mod de preparare:
Spălăm ardeii, iar mai apoi îi coacem și îi punem într-un castron, iar mai apoi poți pune sare și să îi acoperi cu un capac. După o jumătate de oră, îi poți curăța de coajă, codițe, dar și semințe și să-i tai fâșii. Punem fasolea la fiert în apă cu puțină sare și lăsam să fiarbă.
Curățăm și spălăm morcovii, dar și ceapa. Dăm morcovii pe răzătoare, iar ceapa o tăiem. Într-un vas gros, călim ceapa, dar și morocovii. După ce acestea s-au înmuiat, adăugăm ardeii, folile de dafin și stingem cu suc de roșii. Lăsăm să fiarbă la foc mediu, timp de 10 minute.
Punem fasolea fiartă și putem să mai adăugăm sare și piper după gust. Lăsăm zacusta de fasole la scăzut pe foc, iar mai apoi o lăsăm să se răcorească și o puem în borcane și deasupra punem o crenguță de busuioc. După ce ai pus preparatul în borcane, le închizi, iar mai apoi le fierbi la bain-marie timp de o oră.