Rețeta lui chef Horia Manea pentru aripioare lipicioase. Se gătesc în 30 de minute
Publicat pe 04.02.2025 la 10:34 Actualizat pe 04.02.2025 la 10:34
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, american, format dintr-un starter, salată Coleslaw, un fel principal, aripioare lipicioase, și un desert, american pancakes.
- Rețeta lui chef Horia Manea pentru aripioare lipicioase
- Se gătesc în 30 de minute
Salată Coleslaw
Varză albă
Varză roşie
Morcov
Sare
Piper
Maioneza
Iaurt grecesc
Ulei de măsline
Într-un bol încăpător, se amestecă varza albă, varza roşie, ambele tocate cât mai mărunt, morcovul ras şi pătrunjelul tocat fin. Se continuă cu iaurtul grecesc, maioneza, uleiul de măsline, şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă totul.
Aripioare lipicioase
Aripioare pui – 700 gr.
Sos de soia – 40 ml.
Miere – 20 gr.
Cremă balsamică – 30 ml.
Usturoi – 2 catei
Scorţişoară – 20 gr.
Piper
Sare
Ketchup – 130 gr.
Aripioarele de pui se lasă la marinat în amestec de ketchup, sos de soia, cremă balsamică, miere, pudră de usturoi, ulei de măsline, scorţişoară, sare, piper şi usturoi ras. Ulterior, se introduc la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. Se scot din cuptor și se presară pătrunjel. Se pot servi alături de salata Coleslaw.
American Pancakes
Făină – 250 gr.
Praf de copt – 10 gr.
Ouă – 2 buc.
Zahăr – 75 gr.
Unt – 50 gr.
Esenţă vanilie
Lapte – 300 ml.
Într-un bol, se amestecă toate ingredientele lichide: laptele, untul topit, două ouă, esenţa de vanilie, şi se amestecă. Se continuă cu zahărul, praful de copt, făina. Se amestecă şi se pun la prăjit într-o tigaie tapetată cu unt. După ce s-au rumenit, se scot și se servesc alături de fructe de pădure, nucă şi miere.