Rețeta lui Chef Janni Alexandridis pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar. Ce trebuie să adaugi pentru un gust desăvârșit
Chef Janni Alexandridis ne explică cum se prepară mușchiulețul de porc cu sos de muștar și miere. În cadrul emisiunii „Meniu de vedetă”, creează cele mai inedite gustări care pot fi făcute de toată lumea. Sunt delicioase și se gătesc în timp scurt.
- Rețeta lui Chef Janni Alexandridis pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar
- Trucurile simple pentru un preparat gustos
Episodul de astăzi vă propune un meniu arăbesc format dintr-un starter, cremă de brânză feta, un fel principal, muşchiuleţ de porc cu sos de muştar şi miere, şi un desert, foietaj cu ciocolată, fistic şi zmeură.
Ingrediente starter - cremă de brânză feta
- 6 ardei copţi în oţet
- 30 g pastă ardei iute
- 6 măsline
- oţet
- 30 g ulei de măsline
- 15 g oregano
- pătrunjel
- 1 bloc brânză feta
- 1 pâine
Sub blenderul vertical, se amestecă următoarele ingrediente: ardei copţi, usturoi, sos picant, ulei de măsline, oregano, pătrunjel şi măsline. Pentru aciditate, se adaugă şi oţet.
Pasta formată este amestecată cu brânza feta. Se poate servi alături de o garnitură de măsline.
Ingrediente fel principal-muşchiuleţ de porc cu sos de muştar şi miere
- 3 cotlete de porc
- 1 ceapă albă
- pătrunjel
- sare
- piper
- 50 g muştar franţuzesc
- 50 g unt rece
- 1 lămâie
- 30 g miere
Mod de preparare
Pentru felul principal, se vor folosi 3 cotlete de porc, bătute cu ajutorul unui ciocan special pentru frăgezirea cărnii. Se condimentează cu sare şi piper şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Se scoate carnea, iar în sosul rezultat se adaugă ceapa pentru călire. Când s-a rumenit, se adaugă unt, miere şi o lingură de muştar franţuzesc. Se stinge focul, se adaugă puţină coajă de lămâie şi pătrunjel, şi se amestecă.
La final, carnea se taie în fâşii, se aşează pe o farfurie, se toarnă sos şi, pentru mai mult gust, se adaugă şi lămâie. Muşchiuleţul este numai bun de servit!
Ingrediente desert-foietaj cu ciocolată, fistic şi zmeură
- 1 foaie de aluat foietaj
- 120 g cremă de ciocolată
- 50 g fistic
- zmeură
- 1 ou
Mod de preparare
Pentru început, se separă un ou. Gălbenuşul se va folosi pentru a unge foietajul înainte de a fi lăsat în cuptor.
Aluatul se taie în fâşii de dimensiune medie, se umple cu ciocolată, se presară fistic tocat mărunt, se adaugă fructe (în funcţie de preferinţe-zmeură sau afine). Se închide foietajul şi se presează capetele cu o furculiţă. Pateurile se aşează pe o tavă şi se ung cu gălbenuş. Peste, se presară fistic şi se lasă în cuptor la 160 de grade. După aproximativ 20 de minute, se scot pateurile din cuptor şi sunt gata de servit.