Rețeta lui Horia Manea de tocăniţă de porc cu ceapă şi usturoi. Cum condimentezi corect carnea
Publicat pe 03.07.2025 la 13:04 Actualizat pe 03.07.2025 la 13:04
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de gulie asiatică, un fel principal, tocăniţă de porc cu ceapă şi usturoi, şi un desert, pandişpan cu vişine.
- Horia Manea a gătit la Meniu de vedetă tocăniță de porc cu ceapă și usturoi
- Ce mix de condimente trebuie să adaugi
Salată de gulie asiatică
- 1 gulie
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
- 10 g seminţe de susan
- 30 g alune
- 1 legătură ceapă verde
- 1 avocado
- 10 ml sos de soia
- 10 ml suc de lime
- 10 g miere
- 2 căţei usturoi
- 5 g ghimbir
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se amestecă gulia, ceapa verde, morcovul, ardeiul gras, avocadoul, alunele, seminţele de susan. Se pregăteşte dressingul, amestecând ulei de măsline, sos de soia, miere, zeama de la un lime, sare, piper, ghimbir ras, usturoi. Se toarnă în salată şi se presară părunjel.
Tocăniţă de porc cu ceapă şi usturoi
- 600 g carne de porc
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 10 g boia dulce
- 3 roşii
- 200 ml bulion
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- 5 g cimbru
Se prăjeşte carnea de porc în ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, ceapa şi roşiile şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi cimbru. Apoi, se toarnă sosul de roşii, apă şi se adaugă frunze de busuioc. Se mai lasă pe foc încă 10 minute.
Pandişpan cu vişine
- 6 ouă
- 200 g făină
- 200 g zahăr
- 80 ml apă
- 400 g vişine
- 40 g zahăr pudră
- Unt
Se pregăteşte siropul, amestecând apă şi zahăr, la foc mic. Albuşurile se bat spună cu ajutorul unui mixer. Siropul rezultat se toarnă în fir subţire peste albuşuri. Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă vişine. Tava se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.