Rețetă muffins cu ciocolată. Un desert pufos și gustos, ideal pentru micul dejun
Cine nu și-ar dori ca, la micul dejun, să aibă parte de un desert pufos și gustos?! Ei bine, mai ales pentru copii, brioșele cu ciocolată reprezintă adevărate delicatese, și se prepară destul de ușor. Bine, și adulții se pot bucura de ele și le pot savura alături de cafea. Vă prezentăm astăzi o rețetă de muffins cu ciocolată.
- Rețetă muffins cu ciocolată
- Un desert pufos și gustos
- Ideal pentru micul dejun
Din categoria deserturilor cu ciocolată, vă prezentăm o rețetă de muffins, un desert pufos și gustos, ideal pentru micul dejun. Sunt ușor de preparat și nici nu durează foarte mult timp până ce sunt gata și numai bune de savurat.
Rețetă muffins cu ciocolată
Pentru aproximativ 24 de brioșe aveți nevoie de:
Ingrediente:
230 g făină
330 g zahăr granulat
80 g pudră de cacao
9 g bicarbonat de sodiu
6 g sare
un pliculeț de praf de copt
200 ml lapte( la temperatura camerei)
200 ml apă caldă
60 ml ulei
2 ouă întregi (la temperatura camerei)
o esență de vanilie
Ingrediente pentru crema de ciocolată
300 g unt (la temperatura camerei)
80 g pudră de cacao
o esență de vanilie
3- 4 căni zahăr pudră (în funcție de preferințe)
Ingrediente pentru decor
biluțe de ciocolată
diverse jeleuri (opțional)
Mod de preparare:
- adăugă 230 de grame de făină, 330 de grame de zahăr granulat, 80 de grame de pudră de cacao, 9 grame de bicarbonat de sodiu, 6 grame de sare, un pliculeț de praf de copt într-un bol și amestecă folosind un mixer. Apoi adaugă ingredientele umede.
- în același bol, peste ingredientele uscate, vom turna 200 de mililitri de lapte, 200 de mililitri de apă caldă, 60 de mililitri de ulei, 2 ouă întregi și o esență de vanilie. Amestecă în continuare cu ajutorul mixerului până când ingredientele uscate se combină uniform cu cele umede.
- așează compoziția în formele brioșe din hârtie.
- pune biroșele la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
- în timp ce biroșele sunt la cuptor, preparați crema ciocolată. Într-un bol adăugați 300 de grame de unt pe care îl mixați, pentru a obține o textură cremoasă. Apoi adăugați 80 de grame de pudră de cacao, dar și o esență de vanilie. După ce untul s-a încorporat cu celelalte ingrediente, adăugăm și 3 sau 4 căni de zahăr pudră, în funcție de preferințe.
- când brioșele sunt gata, scoateți tava din cuptor și le puteți orna cu cremă de ciocolată, cu ajutorul unui poș. Se decorează cu biluțe de ciocolată și diverse jeleuri , în funcție de preferințe.