Secretul conservării perfecte! Rețeta care ține ardeii grași fragezi și gustoși pe timpul iernii
Rețeta care ține ardeii grași gustoși pe timpul iernii. Orice gospodină trebuie să știe această rețetă. Ingredientele și modul de preparare sunt simple.
- Radu Anton Roman dezvăluie secretul conservării ardeilor grași pe timpul iernii.
- Toate gospodinele care folosesc această rețetă se vor bucura de ardei fragezi și gustoși.
Toate gospodinele care își doresc să aibă cămările pline pentru iarnă, nu vor da greș cu această rețetă.
Ardeii pot fi conservați în așa fel încât să reziste pe toată perioada iernii, fragezi și gustoși.
Ingrediente:
10 kg de ardei grași
un pumn de frunze de vișin
5 legături frunză de țelină
o lingură de sare rasă, iar una lichidă
2 aspirine la un litru lichid
Modul de preparare este, de asemenea, simplu:
Se pun trei litri de apă la fiert, cu sare și aspirină. Se curăță ardeii de semințe și cotoare, după aceea, timp de 2-3 minute se opărește fiecare ardei în apă clocotită.
Frunzele de vișin și de țelină se spală bine. Ardeii trebuiesc îndesați, cât mai bine în borcan, după care se pun frunzele deasupra.
La sfârșit, se toarnă zeama fierbinte și se leagă. Borcanele mai pot fi puse la fiert, o jumătate de oră, pentru siguranță.
„Orice gospodină geto-latină mută în octombrie-noiembrie, o mică toamnă în cămări: murături, <<zacşuti>>, vinete tocate-n ulei, zarzavat şi verdeţuri în sare sau oţet, şi altele, destule. De aici, nu pot lipsi ardeii de umplut.", a concluzionat Radu Anton Roman.
Radu Anton Roman a publicat în anul 1998 celebra lucrare gastronomică „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti".