Secretul murăturilor crocante. Ce să faci ca să nu se mai înmoaie
Ingredientele pe care trebuie să le adăugăm atunci când murăm legume, pentru a le mura corect și a le păstra crocante toată iarna. Acestea sunt hreanul și evitarea folosirii zahărului și a oțetului.
- Secretele păstrarii murăturilor corcante toată iarna
- Există doar doi pași pe care trebuie să-i urmăm
Vine sezonul murăturilor, așadar multe gospodine se pun pe treabă să își umple rafturile cu murături peste iarnă. Indiferent de tipul lor, una dintre cele mai întâlnite probleme, atunci când punem murături la borcan, este faptul că acestea se inmoaie, adesea. Una dinte cauzele acestei probleme este faptul că nu toată lumea știe cum să le pună corect la murat. Tocmai de aceea, este important să știm câteva secrete care ne vor salva proviziile pentru iarnă. Haideți să vedem care sunt acestea.
Cum să îți păstrezi murăturile crocante
Știm cu toții cât de importante sunt murăturile iarna, dar și cât de important este ca acestea să rămână în starea în care le-am pregătit cu câteva luni înainte. Însă, câte borcane reușesc să se păstreze corcante?
Mulți ar crede că doar gospodinele experimentate reușesc o așa performanță, însă secretul stă doar în câteva ingrediente de care trebuie să ții cont atunci când pregătești murături. Acestea se regăsesc și pe listele rețetelor bunicilor noastre, deoarece rețetele vechi rămân, în continuare, cele mai reușite.
Așadar, deși rețetele pentru a mura legumele diferă în funcție de zona țării, aceste secrete sunt valabile pentru orice rețetă. Haideți să aflăm cum murăm corect legumele.
Adaugă hrean în fiecare borcan
Unul dintre secretele cele mai importante de care trebuie să ținem cont atunci când murăm legume, este hreanul. Pentru a rămâne crocante, unul dintre pașii importanți pe care trebuie să-i facem este să adăugăm o bucată de hrean în fiecare borcan pe care îl preparăm. Mai mult decât atât, hreanul le va da o aromă deosebită, dar le va păstra crocante, astfel încât să reușim să ne bucurăm de ele în timpul iernii.
Evită folosirea oțetului și a zahărului
Pentru a nu risca să se înmoaie, trebuie să evităm adăugarea oțetului și a zahărului pentru legumele murate. De asemenea, acestea reprezintă și o sursă de vitamine și probiotice, pe care zahărul și oțetul le distrug, atunci când vorbim despre adăugarea lor în procesul de murare a legumelor. Așadar, pentru a evita reducerea cantității de vitamine și efecte pozitive asupra digestiei, trebuie să evităm utilizarea zahărului și a oțetului.
Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când vrem ca murăturile noastre să arate ca cele pregătite de profesioniști.