Riscurile la care te supui atunci când alegi să îți faci tatuaj. Cazurile în care această procedură nu este absolut deloc recomandată
În ultima perioadă, tot mai multe persoane aleg să se tatueze. În timp ce unii aleg să facă acest pas cu o semnificație anume, alții îl fac doar pentru a fi în trend. Care sunt riscurile la care te supui atunci când alegi să te tatuezi. Cazurile în care această procedură nu este absolut deloc recomandată.
- La ce riscuri te supui când alegi să te tatuezi
- Când nu este absolut deloc recomandată această procedură
Potrivit unui sondaj, tatuajele par a fi mai populare ca niciodată. Statisticile arată că 40% dintre adulții tineri au cel puțin unul. Sunt atrăgătoare pentru arta lor personalizată, care poate reflecta personalitatea sau chiar onora oamenii importanți din viața fiecărui individ. Cu toate acestea, obținerea unui tatuaj de calitate nu este întotdeauna ușor, deși sunt mult mai sigure decât deceniile trecute, scrie healthline.com.
La ce riscuri te supui când alegi să te tatuezi
Potrivit specialiștilor, realizarea unui tatuaj implică anumite riscuri, precum apariția unor reacții alergice. Medicul dermatolog Amalia Anghel a vorbit despre riscurile la care te supui când alegi să îți faci un tatuaj permanent.
"Deși nu se întâmplă frecvent, sunt pacienți care au reacții importante. Unele dintre acestea sunt reacții de contact, iar altele sunt reacții alergice care apar, în unele cazuri, inclusiv la distanță.
Vorbim despre situații complicate, care necesită îndepărtarea tatuajului.
În ultimii ani, pe baza experienței mele, am observat că structura acestor pigmenți s-a modificat puțin. Am avut cazuri în care au fost dezvoltate reacții locale, de tipul granulomatoză, adică se inflama o zonă din tegument și a fost nevoie inclusiv de biopsie. Prin urmare, trebuie să avem grijă atunci când dorim să ne facem un tatuaj", a spus specialistul, la Antena 3 CNN.
Ulterior, medicul dermatolog a vorbit și despre cazurile în care acestea nu sunt deloc recomandate. Mai exact, persoanele care au foarte multe alunițe sau au anumite alergii ar trebui să se gândească foarte bine înainte de a apela la o astfel de procedură.
"În primul rând, nu le-aș recomanda pacienților cu foarte multe alunițe. Nu trecem cu pigmentul tatuajului peste alunițe, pentru că am văzut inclusiv acest lucru. Ne expunem unor riscuri. În primul rând, nu putem să monitorizăm acea aluniță, iar modificările nu sunt perceptibile.
Prin urmare, atunci când avem multe alunițe, trebuie să alegem să nu ne facem tatuaje. De asemenea, pacienții cu istoric de alergii ar trebui să aibă grijă și să aleagă să nu facă acest tatuaj", a mai spus medicul, potrivit sursei menționate anterior.
Este cerneala pentru tatuaje sigură?
Potrivit specialiștilor, cerneala pentru tatuaje este mult mai sigură decât era înainte. Cu toate acestea, există posibilitatea ca tu să fii sensibil la anumite culori, în special la pigmenți mai strălucitori.
U.S. Food and Drug Administration (FDA) are standarde stricte cu privire la etichetarea unor astfel de produse pentru a preveni contaminarea încrucișată, dar ați putea fi totuși vulnerabil dacă astfel de practici nu sunt respectate. De asemenea, potrivit FDATrusted Source, unele cerneluri conțin aceleași substanțe chimice folosite în vopseaua auto și în cerneala de imprimantă, dar agenția nu reglementează aceste materiale. Sunt necesare mai multe teste care implică siguranța cernelurilor pentru tatuaje pentru a determina riscurile generale pentru persoanele care doresc să facă o astfel de procedură, mai scrie healthline.com.