Live acum Mireasa. Capriciile iubirii (r)
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Rugăciune puternică pentru reușita la examen. Cum să te rogi dacă ai emoții

Rugăciune puternică pentru reușita la examen. Cum să te rogi dacă ai emoții

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 13.06.2022 la 15:12 Actualizat pe 13.06.2022 la 15:13

Se apropie cu pași repezi perioada examenului de Bacalaureat, iar emoțiile elevilor care îl vor susține anul acesta ating uneori cote maxime. Pentru a avea mintea cât mai limpede și a scăpa de stresul copleșitor există câteva rugăciuni puternice, la care pot apela elevii, dar și părinții lor.

Rugăciuni puternice pentru succes la examene

Unsplash

Emoțiile sunt mari, iar presiunea pusă pe elevii care urmează să susțină examene importante este și mai mare. Peste câteva zile, liceenii din anul final vor susține examenul de Bacalaureat, iar soluția de care au nevoie pentru a scăpa de emoții poate fi o simplă rugăciune. Mai jos am așternut cele mai puternice rugăciuni pentru reușita la examen.

Rugăciune pentru luminarea minții la examen

„Ne rugăm Ţie, mult milostive şi îndurate Doamne, trimite asupra robilor tăi care sunt în examene, duhul înţelepciunii, al înţelegerii şi al bunei ştiinţe.

Deschide-le, Doamne, mintea şi cugetul spre reuşită şi spor în toate. Îndepărtează de la ei toată necunoştinţa şi le dăruieşte linişte şi stăpânire de sine, putere şi ajutor minţii. Întăreşte-i Doamne cu minte trează şi luminată, aşa cum i-ai întărit pe Sfinţii Tăi Ucenici şi Apostoli în ziua Rusaliilor.

Aşa, Doamne, ne rugăm Ţie cu umilinţă şi, precum odinioară ai venit în mijlocul ucenicilor Tăi, pace şi lumină dăruindu-le lor, aşa şi acum, vino şi la robii Tăi care sunt în examene şi întăreşte-i cu lumina cunoştinţei spre reuşită în viaţă şi spre mângâierea părinţilor lor care acum se roagă împreună cu noi pentru reuşita lor. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci, cu rugăciunile sfinţilor mari dascăli şi ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, a sfinţilor Ierarhi Nicolae, făcătorul de minuni şi Atanasie cel Mare, apărătorii dreptei credinţe şi cu ale tuturor sfinţilor Tăi, miluieşte-ne şi ne mântuieşte. Amin!”

Rugăciune către Sf. Spiridon pentru examen

„Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarhe Spiridoane, deși nu avem nici vrednicie și nici pricepere pentru a ne ruga ție cu potrivite cuvinte, totuși venim la tine, sfinte, și mărturisindu-ne multele păcate săvârșite, ne rugăm ție cu smerenie: întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieții ai săvârșit atâtea minuni, și binecuvântează-ne pe noi toți, cei care venim la tine cu credință!

Nădejde a celor care și-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiți, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite și, cu obisnuita ta bunătate și iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Învrednicește-ne și pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtășim de bunătățile sufletești și trupești făgăduite adevăraților credincioși.

Dăruiește-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viața aceasta și, mai ales, pentru cea viitoare. Amin!”

Rugăciune către Sf. Anton pentru reușita la examen

„Sfinte Antoane, tu ai cercetat cu mare sârguinţă adevărul şi ai ştiut să uneşti rugăciunea cu ştiinţa. Înţelepciunea ţi-ai dobândit-o în studii îndelungate. Din smerenia ţi-ai ascuns totuşi cunoştinţele până ce Dumnezeu ţi-a călăuzit paşii ca să fii şi altora lumină şi indrumător.
Iată-mă în faţa ta ca să-ţi cer sprijinul luminat în examenul pe care trebuie să-l dau. Luminează-i pe examinatori să ţină seamă de puterile mele, iar pe mine luminează-mă ca să-mi fie la îndemână răspunsul potrivit.

Ajută-mă să trec cu bine această încercare, ce va fi un pas înainte pe drumul vieţii mele şi o slabă răsplată pentru truda părinţilor mei. Adânceşte tu cunoştinţele mele, ca ele să nu se oprească la suprafaţă. Fă-mă să pătrund până la izvorul lucrurilor şi al înţelepciunii, care este Dumnezeu, primul şi supremul adevăr.

Ascultă-mă, sfinte Antoane, şi îndrumă-mă şi mai departe, iar eu îţi făgăduiesc că mă voi strădui ca de acum înainte să fiu mai silitor, nu numai în îndeplinirea datoriilor mele de şcoală, dar şi în slujirea lui Dumnezeu. Amin!”.

Rugăciunea părinților pentru copiii care dau examen

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-l pe copilul acesta (numele) să treacă cu bine această încercare ce îi stă înainte. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-l pe robul tău (numele) să înveţe ceea ce trebuie ca să fie bine pregătit la examenul care îl aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Noi, crezând că este de folos acestui copil să iasă încununat din această încercare, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu îl iubeşti mai mult decât noi şi ştii ce-i este cu adevărat de folos. Doamne, ajută-l pe robul Tău (numele) să nu caute lauda lumească, ce este degrab trecătoare, ci să caute vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândească Împărăţia cerurilor. Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne va lăuda lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie? Ajută-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt. Amin!”.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rugăciune puternică pentru reușita la examen. Cum să te rogi dacă ai emoții
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Star Matinal. Anda Adam și Yosef Mohaci, pregătiri pentru nuntă! Când va avea loc evenimentul. Cei doi își mai doresc un copil / VIDEO
  • Anda Adam și Yosef Mohaci se pregătesc de nuntă
  • Cei doi își doresc să devină părinți pentru a doua oară
Showbiz international
Moment incredibil în Costinești! Celebrul Offset a cumpărat Taco alături de fani. Imagini cu fostul soț al lui Cardi B în mulțimea de români / VIDEO
  • Offset a cântat aseară în Costinești
  • Gestul incredibil pe care l-a făcut după concert
Emisiuni TV
Star Matinal. CRBL, primul Paște după divorțul de Elena. Cum va petrece artistul: „De obicei...” / VIDEO
  • Primul Paște al lui CRBL după divorțul de Elena
  • Ce va face cântărețul de sărbători
Stiri internationale
Un român a devenit eroul unei femei, în Italia. Adolescentul a fost premiat de președintele țării, după ce i-a salvat viața acesteia
  • Un român de 15 ani a fost onorat de președintele Italiei
  • Băiatul i-a salvat viața unei femei și a devenit eroul ei
Stiri interne
Locul din România care te va face să te simți ca în munții Alpi. Unde poți să îți petreci minivacanța de 1 Mai cu doar 500 lei / FOTO
  • Locul din România pe care poți să îl vizitezi dacă vrei să te simți în munții Alpi
  • Are o priveliște fabuloasă
Retete
Rețetă de ghiveci de post. Un preparat gustos și sănătos
  • Rețetă de ghiveci de post
  • De ce ingrediente ai nevoie
  • Care este modul de preparare
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe antena3.ro
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România! Angajații care vor beneficia de bani în plus
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Sunt vești excelente pentru 5 milioane de pensionari
recomandare pe dailybusiness.ro
Îți faci planuri pentru Paște? ANM anunță cum va fi vremea până pe 5 mai
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț