Rugăciunea pe care e bine să o rostești astăzi, de Sfântul Mucenic Bonifatie. Îi poate salva pe cei căzuți în patima beției și în alte patimi trupești
Ca în fiecare an, și anul acesta, pe data de 19 decembrie 2023, în Calendarul ortodox, este prăznuit Sfântul Bonifatie. Descoperă în rândurile de mai jos ce rugăciune e bine să rostești astăzi, în această zi de sărbătoare. Îi poate salva pe cei căzuți în patima beției și în alte patimi trupești.
- Ce rugăciune e bine să rostești astăzi, de Sfântul Mucenic Bonifatie
- Îi poate salva pe cei căzuți în patima beției și în alte patimi trupești
Se spune că rugăciunile ne aduc mai aproape de Dumnezeu și reprezintă o modalitate de a ne exprima dragostea, de a ne mărturisi păcatele și de a ruga divinitatea să ne ajute să ne ducem la îndeplinire planurile. Cu toată agitația din sezonul sărbătorilor, cu toții avem nevoie să ne luăm un timp pentru a încetini și pentru a reflecta.
Ce rugăciune e bine să rostești astăzi, de Sfântul Mucenic Bonifatie
Rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu, fie prin gând, fie prin cuvinte rostite sau scrise. Iată ce rugăciune e bine să rostești astăzi, de Sfântul Mucenic Bonifatie. Îi poate salva pe cei căzuți în patima beției și în alte patimi trupești.
"O, mult pătimitorule și întru tot lăudate Mucenice Bonifatie! La acoperământul tău alergăm acum: rugăciunile noastre, ale celor ce te lăudăm, nu le lepăda, ci cu milostivire auzi-ne. Vezi pe frații și pe surorile noastre care de greaua neputință a beției sunt ținuți și pentru aceasta cad de la Maica lor, Biserica lui Hristos, și de la mântuirea veșnică.
O, Sfinte Mucenice Bonifatie! Atinge-te de inima lor cu harul cel dat ție de la Dumnezeu, degrabă scoală-i din căderile păcătoase și la mântuitoarea înfrânare adu-i pe ei. Roagă-L pe Domnul Dumnezeu, pentru Care ai pătimit, ca iertându-ne nouă greșelile noastre să nu întoarcă mila Sa de la fiii Săi, ci să întărească întru noi trezvia și întreaga înțelepciune, să ajute cu dreapta Sa celor ce au făcut mântuitorul legământ al trezviei ca să-l păzească ziua și noaptea până întru sfârșit, întru El priveghind, și întru El să dea răspuns bun la Judecata cea Înfricoșată.
Primește, bineplăcutule al lui Dumnezeu, rugăciunile mamelor ce varsă lacrimi pentru copiii lor, ale femeilor cinstite care se tânguiesc pentru soții lor, ale copiilor orfani și sărmani părăsiți de către bețivi, ale celor care la icoana ta cădem, și să ajungă această plângere a noastră la Scaunul Celui Preaînalt, ca tuturor cu ale tale rugăciuni să ne dăruiască sănătatea și mântuirea sufletelor și trupurilor, iar mai vârtos Împărăția Cerurilor. Acoperă-ne și ne păzește de vânarea celui viclean și de toate cursele vrăjmașului; în ceasul ieșirii noastre, ajută-ne să trecem fără împiedicare prin vămile văzduhului și cu rugăciunile tale ne izbăvește de osânda cea veșnică.
Roagă-L pe Domnul să ne dăruiască dragoste nefățarnică și neclintită de Patria Cerească înaintea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți ai Sfintei Sale Biserici, ca să ne acopere mila lui Dumnezeu în nesfârșiții veci ai vecilor. Amin.", scrie doxologia.ro.
Cine a fost Sfântul Bonifatie
Sfântul Boniflatie a trăit în timpul împăratului Dioclețian și a fost robul unei femei bogate, Aglaia, fiica proconsulului Romei. Sfântul Boniflatie viețuia în păcate trupești cu stăpâna sa și consuma alcool. Totuși, el a devenit mucenic al lui Hristos, scrie crestinortodox.ro.
În momentul în care a fost mărturisit că este creștin, el a fost spânzurat cu capul în jos și împuns cu trestii ascuțite pe sub unghii. Apoi i s-a dat plumb topit pe gură, a fost băgat cu capul în jos într-o căldare plină de smoală fierbinte, însă a scăpat cu viață. În momentul acela, dregătorul a poruncit să îi fie tăiat capul.