Sfaturi pentru a crește dafinul. De ce trebuie să ții cont
Dafinul are o mulțime de mulțime de beneficii și se folosește în prepararea mai multor mâncăruri românești. Dacă vrei să îl crești în propria curte, va trebui să respecți câteva sfaturi simple, care sunt la îndemâna oricui.
- Sfaturi pentru a crește dafinul
- De ce trebuie să ții cont
Plantele te ajută să ai o curte perfectă, mai ales dacă locuiești la casă. înfrumusețează locul și sunt și vor împrospăta aerul. Dacă vrei să fie cât mai ușor de întreținut, dafinul este cea mai bună variantă, având cerințe de îngrijire minime.
Cum se crește dafinul
Dafinul se regăsește într-un climat mediteranean, însă s-a aclimatizat la noi în românia, astfel că temperaturile sunt perfecte pentru el. În popor se spune că dafinul este gardianul sufletului și protejează locuințele pe lângă care este cultivat. Frunzele sale se folosesc în bucătărie pentru a oferi gând preparatelor. Care sunt regulile pe care să le respecți.
Se plantează în zone luminoase
Laurul iubește soarele și se dezvoltă cel mai bine într-un mediu foarte solar. Cel mai indicat pentru a crește și a se dezvolta armonios este un loc în grădină unde dimineața se bucură de razele soarelui, apoi după-amiază are parte de umbră. Dacă îl vei planta mai aproape de ușa de la intrare, vei avea parte de o mireasmă încântătoare imediat ce vei păși în curte.
Ai grijă la solul în care îl plantezi
Solul în care plantezi dafinul trebuie să fie bine afânat și să se poate drena ușor. Dacă nu ai un astfel de pământ, poți folosi un strat generos de nisip și compost. Ca să ajuți rădăcinile să crească, sapă o groapă cât mai mare pentru a-i oferi nutrienții necesari, udă-l, apoi adaugă straturi de nisip, compost și pământ, până se umple. La final se presează pământul și se mai udă încă o dată.
Cum se îngrijește dafinul
Dafinul nu este o plantă pretențioasă, iar solul este foarte important. Dacă ai îndeplinit acest criteriu, îngrijirea sa este minimă. În zilele călduroase, arbustul se va uda zilnic. Se taie periodic, iar frunzele recoltate se pot adăuga în diferite mâncăruri. Aici trebuie să ai grijă să folosești doar instrumente speciale și bine sterilizate.
Dacă planta se usucă, iar frunzele încep să cadă, ar trebui luate măsuri. Poate că solul nu o ajută să crească și se adaugă mai mulți nutrienți, curățarea este importantă sau adăugarea unor tratamente specifice.