Sfaturile medicilor împotriva alergiei la ambrozie. Detaliile la care trebuie să fii atent: ”Pot apărea şi mâncărimi”
Alergia la ambrozie este o problemă cu care se confruntă multă lume, iar sfaturile medicilor sunt foarte importante. Deși se știe deja care sunt cele mai întâlnite simptome în acest sens, multe detalii sunt trecute cu vederea. Iată ce trebuie să eviți să faci dacă vrei să îți ții sănătatea sub control.
- Tot ce trebuie să știi despre alergia la ambrozie
- Medicii atrag atenția asupra unor detalii importante
Ambrozia provoacă alergii în cazul multor persoane, iar acestea se manifestă mai ales în această perioadă a anului. Simptomele sunt greu de trecut cu vederea și destul de deranjante la nivelul corpului, motiv pentru care trebuie să știi câteva lucruri care te vor ajuta în acest sens. Dincolo de tratamentele vechi, sfaturile medicilor sunt cele mai importante.
Ce sfaturi au medicii în ceea ce privește alergia la ambrozie
Medicii recomandă evitarea expunerii la polenul ambroziei în cazul persoanelor alergice, astfel încât simptomele grave să nu se manifeste în cazul lor. Pentru a evita boli precum conjunctivita sau rinita, este recomandat să stai departe de această plantă. Aceste afecțiuni pot avea efecte negative asupra organismului.
De asemenea, cele mai frecvente simptome, care se manifestă la început, sunt strănutul, mâncărimile în zona nasului, nasul infundat sau secreții nazale din abundență. În cazul în care manifești aceste simptome în prezența ambroziei, trebuie să iei măsuri în acest sens.
Cea mai bună modalitate este să eviți să te expui la polen, deoarece nu există un tratament eficient împotriva acestei alergii. Pentru mulți oameni aceste simptome pot fi deranjante, mai ales când vine vorba despre congestii nazale sau la nivelul ochilor.
”Simptomele de rinită şi conjunctivită sunt cele mai comune în cazul alergiei la ambrozie. Pacienţii încep să strănute, apar mâncărimi la nivelul nasului şi secreţii nazale abundente, iar nasul se poate înfunda foarte tare. Această congestie nazală este caracteristică sezonului polemic de ambrozie.
Pot apărea şi mâncărimi la nivelul ochilor, care induc lăcrimare excesivă, cauzate de congestii la nivelul ochilor. De asemenea, simptomele pot fi asociate şi cu tusea seacă sau iritativă, care provoacă o senzaţie de gâdilare neîntreruptă în gât.”, a declarat medicul alergolog Adriana Nicolae, la Antena 3 CNN.
În ce perioadă a anului înflorește ambrozia
Ambrozia se găsește peste tot și provoacă alergii timp de 12 săptămâni în fiecare an. Această plantă înflorește în perioada august-septembrie.
Din cauza vântului, polenul ei se răspândește foarte ușor și creează un disconfort uriaș pentru oamenii care suferă de acest tip de alergii. De asemenea, poate să fie un factor negativ în cazul persoanelor care suferă de astm broșnic.