Trei metode care te ajută să cureți rapid oalele arse! Trucurile pe care le vei folosi de fiecare dată
Oalele arse sunt greu de curățat. Necesită un timp lung de înmuiere și de multe ori trebuie să recurgeți și la diferite substanțe chimice care dăunează pielii. Uitați de aceste obiceiuri și folosiți aceste metode simple care te vor ajuta să cureți rapid oalele arse. Odată încercate, vei folosi aceste trucuri de fiecare dată!
- Cum să cureți rapid și eficient oalele arse
- Metode pe care să le pui în aplicare
- Sigur nu știai despre aceste trucuri
Deși s-ar putea să vă îndoiți de faptul că suprafețele arse ale vaselor voastre preferate pot fi curățate complet, trebuie să știți că, nu numai că acest lucru este posibil, dar se poate face foarte simplu. Iată trei metode pe care să le puneți în aplicare pentru a curăța o oală arsă, astfel încât să arate, din nou, ca nouă.
Cum să cureți rapid și eficient oalele arse
1. Cum puteți curăța o oală arsă folosind apă clocotită. Această tehnică de curățare implică întoarcerea la sursa problemei voastre, aragazul. Mai întâi, umpleți oala cu puțină apă, câțiva centimetri, să fie suficientă pentru a acoperi zona carbonizată. Aduceți apoi apa în punctul de fierbere și lăsați-o așa timp de 5 până la 7 minute.
Luați apoi oala de pe aragaz și lăsați-o deoparte să se răcească. Odată ce apa a revenit la temperatura camerei, turnați-o. Dacă este necesar, utilizați o spatulă de plastic sau o lingură de lemn pentru a răzui cu grijă bucățile mari, acum înmuiate, arse, pe care să le aruncați în coșul de gunoi.
Apoi, presărați aproximativ 2 linguri de bicarbonat de sodiu în tava umedă și continuați să curățați orice pete rămase cu un burete. Ar trebui să descoperiți că reziduul negru se desprinde mult mai ușor, în special dacă ați folosit combinația puternică și abrazivă de pastă de bicarbonat de sodiu.
2. Oţet, Dacă strategia de apă clocotită descrisă mai sus nu a ajutat suficient, apelați la mai multă putere, adică oțet alb. Turnați în oală părți egale apă și oțet, cât să acopere complet zona carbonizată.
Încă o dată, puneți totul la fiert aproximativ 5 minute. Pe lângă căldură, aciditatea oțetului va ajuta la slăbirea petelor încăpățânate lăsate de alimentele arse. Pe măsură ce fierbe, s-ar putea să vedeți chiar și resturi înnegrite care se desprind din fundul și părțile laterale ale oalei. Repetați pașii de a lăsa oala să se înmoaie în timp ce lichidul se răcește, de a-l arunca și de a curăța restul de gunoi arse folosind un burete care este sigur pentru vasele pe care le curățați.
Cum cureți oalele arse cu ajutorul lămâilor
3. Lămâile. O altă metodă populară de a îndepărta resturile de pe oale implică lămâia și apa. Similar cu acidul acetic din oțetul alb, acidul citric din lămâi ajută la descompunerea petelor de alimente arse, dar fără mirosul înțepător. Metoda cu lămâie, mai degrabă, va curăța o oală arsă și va adăuga un parfum răcoritor de citrice bucătăriei.
Mai întâi, tăiați aproximativ două lămâi în sferturi sau felii groase și puneți-le de-a lungul fundului oalei. Apoi, adăugați apă cât să acopere toată zona arsă și puneți totul la fiert, pe aragaz. Veți vedea particulele de mâncare arse ieșind de pe fundul vasului în timp ce lămâia plutește. După aproximativ 5 minute, luați oala de pe foc și lăsați-o să se înmoaie în timp ce apa se răcește la temperatura camerei. Aruncați apa și bucățile de lămâie, apoi curățați ușor orice murdărie rămasă cu un burete moale.