Trucuri care te vor ajuta să arăți mai bine într-un apel video
Au trecut mai bine de doi ani de când ședințele de la birou, întâlnirile de afaceri sau chiar revederile cu prietenii s-au mutat în mediul online. Ba chiar cursurile la care, înainte, participam fizic și-au găsit loc pe Zoom, Skype sau alte platforme de acest tip. Și, fie că ne place sau nu, multe dintre aceste activități vor rămâne vreme îndelungată în mediul virtual.
- Ce trebuie să faci ca să arăți bine pe apel video
- Trucurile care te vor ajuta
Dar să privim partea bună a situației. De multe ori, e chiar mai comod să participi la întrevederi în apeluri video. Nu mai e nevoie să te deplasezi fizic până într-o sală de ședințe să iei parte la o întâlnire, ci poți lua cuvântul din confortul casei tale, îmbrăcat comod, cel puțin de la mijloc în jos.
Iar dacă ai observat că, de cele mai multe ori, nu-ți place cum „dai pe cameră”, te afli în locul potrivit. În rândurile ce urmează, am strâns pentru tine cele mai tari trucuri, care te vor ajuta să arăți mai bine într-un apel video. Iată care sunt acestea.
Pune-te în lumină
La propriu și la figurat. După ce ți-ai ales o ținută potrivită pentru discuția la care urmează să iei parte, găsește cel mai luminos loc din încăpere. Totuși, ai grijă ca lumina să nu-ți bată din spate, pentru că vei crea efectul invers în acest caz. Așează-te acolo unde lumina naturală ajunge cel mai bine. Iar dacă s-a înserat, aprinde o veioză, pe care să o așezi în fața ta, cât să nu te deranjeze la ochi. Astfel, imaginea ta va fi una mai clară, iar chipul îți va fi pus în valoare.
Nu uita că ecranul laptopului sau al telefonului are propria luminozitate, de care te poți folosi. Seteaz-o astfel încât, împreună cu sursa de lumină naturală sau artificială, să creeze un balans perfect de culoare, adică să nu arăți nici prea întunecat, dar să nu fii nici prea alb la față.
Așază camera la nivelul ochilor
După ce ți-ai găsit un loc comod pe scaun sau pe canapea, ridică sau coboară camera laptopului sau a telefonului astfel încât să o privești la nivelul ochilor. Nu mai sus, dar mai ales nu mai jos. Dacă e nevoie, ajută-te de câteva cărți, un top de hârtie sau orice altceva ai la îndemână pentru a menține această poziție a camerei din fața căreia vei apărea în apelul video. Altfel, te vei uita în jos sau în sus la interlocutorii tăi.
Folosește o cameră mai performantă
Dacă ai un telefon mai nou, iar laptopul nu face întocmai parte din categoria de produse de ultimă generație, alege să folosești camera smartphone-ului, dacă vrei să te vezi mai bine. Pentru că utilizatorii au pus din ce în ce mai mult preț pe imagine în ultimii ani, producătorii de telefoane s-au conformat și au îmbunătățit din ce în ce mai mult senzorii montați pe smartphone-uri. De exemplu, iPhone 11 folosește o cameră selfie HDR cu 12MP și senzori care ajustează perfect obiectele din fundal. La fel și iPhone 12, care te va uimi cu capacitățile sale de a capta o imagine clară pe camera frontală, în culori reale, ceea ce te va pune în valoare.
Fă o probă înainte
Probabil nu vrei să intri în ședința online cât timp îți aranjezi părul, ajustezi camera sau gulerul de la cămașă. Așa că verifică, înainte să înceapă discuția, dacă îți place cum arăți. Pe Zoom și Skype poți face asta, pentru că aplicațiile permit funcția de previzualizare a camerei.
Odată intrat în apelul video, îți recomandăm să îți ascunzi propria cameră din slide-ul pe care îl vei vedea. Altfel, vei fi tentat să acorzi mai multă atenție felului în care arăți și gesturilor pe care le faci decât subiectului dezbătut în echipă. Totuși, nu uita nicio clipă că ești privit, așa că nu recurge la gesturi pe care e posibil să le regreți ulterior, când revezi înregistrarea apelului video.