Trucuri pentru albirea rufelor la mașina de spălat. Rapide și bine de știut
Cu toții ne confruntăm cu îngălbenirea sau pătarea hainelor albe, dar soluția nu este să nu le mai purtăm, pentru că există trucuri care le readuc albul imaculat fără prea mult efort. Nu este necesar să mergi la curățătorie sau să cumperi soluții scumpe pentru albirea rufelor, ci doar să foloșești unul dintre trucurile de mai jos.
- Ce trebuie să faci pentru albirea rufelor la mașina de spălat
- Trucuri utile pentru orice casă
Ne aflăm în sezonul estival, iar căldura nu obligă să purtăm haine cât mai subțiri și deschise la culoare. Cele albe sunt perfecte pentru temperaturile ridicate, dar mulți se feresc de ele pentru că nu reușesc să le spele eficient. Iată cele mai bune trucuri pentru albirea rufelor, chiar și la mașina de spălat!
Trei trucuri pentru albirea rufelor la mașina de spălat
Multe gospodine se plâng că nu reușesc să albească rufele după ce s-au îngălbenit ori s-au închis la culoare, chiar dacă folosesc soluții speciale deloc ieftine. Totuși, ceea ce o să le salveze hainele albe este o soluție de casă la îndemâna oricui.
Unul dintre cele mai simple trucuri este cel cu aspirină. Cu doar câteva pastile de aspirină poți scoate ”la lumină” toate rufele care și-au schimbat culoarea. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești vreo 4-5 pasile și să presari în apa, într-un lighean. În apa cu aspirină pui hainele pe care vrei să le albești și le lași puțin la înmuiat, apoi la bagi la mașina de spălat și le dai programul normal.
Un alt truc foarte eficient este cel cu bicarbonat de sodiu.
Și de data aceasta, bicarbonatul de sodiu este soluția salvatoare. Un amestec cu o cană de bicarbonat și 4 litri de apă va face ca rufele îngălbenite să ajungă din nou la albul inițial. Ele se lasă la înmuiat în soluție, apoi pot fi spălate normal și sunt ca noi.
De asemenea, există și un secret pentru albire, care constă în trei etape de înmuiere a rufelor.
Prima dată se pun 2 linguri de detergent de vase lichid la o găleată cu apă și se înmoaie rufele, apoi se clătesc și se pun într-o altă soluție, de data aceasta făcută din 2 linguri de amoniac la o găleata cu apă. A treia etapă constă în lăsarea rufelor în apă caldă cu două linguri de oțet. După aceste trei înmuieri, rufele vor fi clătite bine și puse la uscat.