Un medic japonez care a trăit 105 ani a dezvăluit secretul longevității. Ce trebuie să faci dacă vrei să ajungi la o vârstă cât mai înaintată
Odată cu trecerea timpului, pe măsură ce îmbătrânim, potrivit specialiștilor, corpurile noastre acumulează daune moleculare și celulare, provocând semne fizice de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și fragilitatea, dar și creșterea riscului de boli legate de vârstă. Din fericire, prin schimbarea obiceiurilor, și printr-un de stil de viață sănătos, putem crește șansele de a trăi mai mult.
- Un medic japonez care a trăit 105 ani a dezvăluit secretul longevității
- Ce trebuie să faci dacă vrei să ajungi la o vârstă cât mai înaintată
De-a lungul anilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că un regim alimentar nutritiv și exercițiile fizice regulate pot crește speranța de viață. Alți factori, cum ar fi supraalimentarea și consumul de alcool peste un nivel moderat, pot reduce riscul de apariție a anumitor boli.
Un medic japonez care a trăit 105 ani a dezvăluit secretul longevității
Longevitatea poate fi controlată în mare măsură și se poate datora unui stil de viață sănătos. Medicul japonez Shigeaki Hinohara a trăit până la vârsta de 105 ani și este cel care a pus bazele medicinei moderne în țara sa și a contribuit la transformarea Japoniei în țara cu cea mai mare longevitate.
Sepcialistul spunea că, pentru o viață lungă, el a ținut cont de câteva reguli clare.
- "Urc două scări împreună pentru a-mi mișca mușchii".
- "Viața înseamnă a dărui. Am o nevoie incredibilă de a ajuta oamenii, de a mă trezi dimineața devreme și de a face ceva minunat pentru alții. Asta mă ghidează și mă ține în viață".
-"Întotdeauna am în vedere obiectivele de azi, de mâine și pe cele din următorii cinci ani".
-"Cu toții ne amintim că, în copilărie, când ne distram, de multe ori uitam să mâncăm sau să dormim. Cred că putem menține acest comportament ca adulți. Este mai bine să nu ne obosim corpul cu atâtea reguli, precum prânzul și ora de culcare".
Ce mânca medicul japonez într-o zi
De asemenea, atunci când a fost întrebat ce mănâncă la micul dejun, acesta a spus că bea cafea, un pahar de lapte și puțin suc de portocale împreună cu o lingură de ulei de măsline, punctând faptul că uleiul de măsline este uimitor pentru artere și îi menține pielea tânără. La prânz, medicul spunea că servește lapte cu niște fursecuri și deseori se întâmplă să sară peste această masă, pentru că este prea ocupat. La cină spunea că servește legume, pește cu orez și de două ori pe săptămână 100 g de carne slabă.