Cât de nociv este postul negru pentru organism. O mulțime de credincioși îl țin în Vinerea Mare
În Vinerea Mare o mulțime de credincioși țin post negru, fiind o zi de doliu. Acest lucru presupune ca oamenii să nu mănânce nimic în ziua respectivă, ci doar să bea apă. Există și credincioși care țin post negru mai multe zile. Iată cât de nociv este pentru organism.
- Cât de mult afectează postul negru sănătatea
- La ce trebuie să fie atenți oamenii
A început postul negru, pe care credincioșii îl țin în Vinerea Mare. Astăzi creștinii nu mănâncă nimic o zi întreagă, motiv pentru care sănătatea lor ar putea fi pusă în pericol. Postul negru poate avea atât de beneficii, cât poate fi și nociv pentru organism. Creștinii trebuie să țină cont de sfaturile specialiștilor.
Cât de nociv este postul negru pentru organismul oamenilor
Lipsa mâncării pentru o zi întreagă poate avea efecte negative în organism, mai ales când oamenii se confruntă și cu alte probleme de sănătate.
Așadar, postul negru trebuie ținut de persoanele care sunt convinse că acest lucru nu le va afecta organismul sau alte tratamente pe care le iau, pentru anumite boli.
De exemplu, medicii spun că postul negru nu trebuie ținut de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate.
Acest lucru poate să agraveze starea oe care o au și să afecteze rezultatele tratamentului. De asemenea, postul negru nu trebuie ținut nici de copii, căci aceștia au nevoie de mâncare, fiind în creștere.
”Nu ar trebui să țină post negru persoanele care au diverse probleme de sănătate. Nu ar trebui să țină post, poate chiar de nici un fel, copiii. Copiii sunt în creștere, au nevoie de o alimentație cât mai echilibrată. Cei care sunt foarte în vârstă, la fel”, a declarat medicul nutriționist Simona Carniciu, la observatornews.ro.
Cum se țin zilele de post după recomandările medicilor
Dincolo de postul alimentar, cel mai important este cel pe care oamenii îl țin cu sufletul. Preoții le recomandă credincioșilor ca într-o astfel de zi să fie recunoscători, să îi aprecieze și onoreze pe cei din jurul lor și să își păstreze sufletul curat. De asemenea, din zilele de post nu trebuie să lipsească și rugăciunile.
”Ziua de post este recunoștință, este dragoste, este mulțumire pentru dragostea pe care El ne-o oferă nouă necondiționat. În zilele de post credincioșii trebuie să se străduiască să se roage și să săvârșească fapte de milostenie, fapte bune”, a transmis Părintele Nectarie, conform sursei citate.