Live acum
Prime time
Homepage » Monden » 9 vedete care nu cred în Dumnezeu. Ce a declarat Brad Pitt despre credința lui

9 vedete care nu cred în Dumnezeu. Ce a declarat Brad Pitt despre credința lui

De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 06.09.2022 la 17:59 Actualizat pe 06.09.2022 la 17:59

Nu toată lumea are credintă în Dumnezeu și nu le este rușine să spună acest lucru. Ei bine, există 9 vedete atât din România, cât și de la Hollywood care au afirmat că nu cred în Dumnezeu. Iată ce au spus acestea!

Vedete care nu cred în Dumnezeu

colaj spynews

4 vedete din România care nu au crezut în Dumnezeu

Andrei Gheorghe

Jurnalistul Andrei Gheorghe a cerut familiei sale să fie incinerat, iar apropiații pe care i-a avut i-au respectat această dorință. În data de 19 martie 2018, jurnalistul a suferit un atac de cord, iar trupul său a fost găsit fără suflare în toaleta locuinței din Voluntari. Acesta nu era o persoană religioasă, motiv pentru care nici nu avea credință în Dumnezeu.

Sergiu Nicolaescu

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit la vârsta de 82 de ani, în data de 3 ianuarie 2013, iar soția acestuia a decis să îi incinereze trupul. Aceasta a spus că l-a incinerat, fiindcă aceasta a fost dorința lui. Renumitul regizor nu avea credință în Dumnezeu.

Doina Badea

Solista de muzică uşoară Doina Badea s-a stins din viață în luna martie a anului 1977. Aceasta a decedat la vârsta de 37 ani, iar trupul ei a fost incinerat, fiindcă ea nu credea în Dumnezeu.

Mircea Eliade

Mircea Eliade, istoric al religiilor, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, în data de 22 aprilie 1986. Un apropiat al familiei acestuia, Stelian Pleșoiu, afirmă că dorința lui Mircea Eliade și, mai târziu, a soției sale de a fi incinerați a fost confirmată prin testament. A fost dorința lor, pentru că ei nu credeau în Dumnezeu.

5 vedete de la Hollywood care au declarat că nu cred în Dumnezeu

Brad Pitt

Actorul american Brad Pitt s-a declarat „20% ateu şi 80% agnostic“. Cu toate că a fost crescut într-o familie creștină, actorul nu a crezut în religie, spre dezamăgirea părinților. El a precizat într-un interviu că va afla dacă Dumnezeu există în momentul în care nu va mai fi pe această lume.

„Mi-am pus întrebări referitoate la creştinism încă de la grădiniţă şi nu am putut găsi răspunsuri satisfăcătoare. O întrebare ducea mereu la alta şi erau lucruri cu care nu eram de acord. Religia nu a funcţionat pentru mine. Nu cred că ştie cineva adevărul, dacă Dumnezeu există sau nu. Vei afla asta când vei ajunge acolo, dacă vei ajunge; până atunci nu are sens să te gândeşti la asta”, a declarat americanul într-un interviu pentru revista Parade.

Morgan Freeman

Morgan Freeman fost întrebat dacă îl consideră pe Dumnezeu o invenţie, iar acesta a declarat că „da”. Actorul crede că noi l-am creat pe Dumnezeu.

„Da! A venit cineva cu o dovadă solidă până acum? Ceea ce primim sunt teorii emise de primii profeţi. Acum, oamenii care cred că Dumnezeu ne-a creat, se gândesc că Pământul nu are mai mult de 6000 de ani. Aşadar, consider că este o chestiune de credinţă”, a afirmat actorul.

Jodie Foster

Jodie Foster nu crede în Dumnezeu, dar acest lucru nu o împiedică să participe la tradițiile și obiceiurile religioas. Actrița nu are nimic împotrivă dacă cei mici au credință în Dumnezeu.

„Sunt atee, dar iubesc religiile și ritualurile religioase, chiar dacă nu cred în Dumnezeu. Sărbătoresc în familie alături de copii cam toate sărbătorile religioase. Copiilor le place și nu își pun problema dacă sunt iudei sau catolici”, a explicat actrița pentru Entertainment Weekly.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe este de părere că religia limitează drepturile omului. Actorul are o mamă evreică și un tată protestant, dar, cu toate acestea, el a ales să fie ateu.

„Nu sunt credincios, sunt ateu şi militez pentru asta când religia începe să influenţeze legislaţia. Religia nu ar trebui să influenţeze educaţia sexuală din şcoli. Profesorii trebuie să stea de vorbă cu copiii de la o vârstă fragedă despre relaţii, homosexualitate şi heterosexualitate”, a spus actorul.

Keira Knightley

Keira Knightley a declarat că este atee. Celebra actriță nu crede în divinitate, iar acest lucru o responsabilizează și, de asemenea, o face conștientă de propriile decizii și acțiuni.

„Dacă nu aș fi fost atee, aș fi fost pedepsită. Dacă eşti o personă religioasă trebuie doar să ceri iertare şi ţi se va da. Este mult mai bine decât să trăieşti cu vina”, a declarat actrița.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
9 vedete care nu cred în Dumnezeu. Ce a declarat Brad Pitt despre credința lui
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Gabriella Nastas, victima solarului. Soției lui Kamara i-au apărut mai multe pete pe piele: „Am folosit o cremă...” / VIDEO
  • Gabriella Nastas, victima solarului
  • Iubitei lui Kamara i-au apărut mai multe pete pe piele
Beauty & Lifestyle
Test de inteligență! Poți identifica elefantul ascuns printre ursuleții Koala din imagine? Ai la dispoziție 7 secunde / FOTO
  • Redacția SpyNews.ro te provoacă să rezolvi acest test de inteligență
  • Poți identifica elefantul ascuns printre ursuleții Koala din imagine?
  • Ai la dispoziție 7 secunde
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. Cine sunt cei trei concurenți eliminați chiar înainte de semifinală. Pleacă acasă după ultimul duel: "Plec cu capul sus..." / VIDEO
  • Trei concurenți din echipa roz, eliminați chiar înainte de semifinală
  • Cine sunt cei care pleacă acasă
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. Cine sunt concurenții din semifinală! Farfuria cui a primit 20 de puncte: "Mi-au dat lacrimile..." / VIDEO
  • Farfuria unui concurent a primit 20 de puncte
  • Cine sunt cei șase finaliști
Showbiz intern
Dana Rogoz a ajuns pe mâinile medicilor după un incident avut cu fiica sa. Actrița a fost cusută la buză: „Problema mea...”
  • Dana Rogoz a ajuns pe mâinile medicilor după un incident avut cu fiica sa
  • Actrița a fost cusută la buză
Horoscop zilnic
Horoscop marți, 14 mai 2024: Balanțele ar putea primi o ofertă de colaborare
  • Horoscopul zilei de marți, 14 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de marți
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
recomandare pe as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni