Alimentele pe care Mihai Șora le mănâncă zilnic. Azi a împlinit 106 ani: "Anul viitor intru la școală"
Mihai Șora a împlinit 106 ani și este într-o stare fizică li mentală de invidiat. Scriitorul are multă grijă la alimentația sa, renunțând la carne în urmă cu mai mulți ani.
- Mihai Șora a împlinit 106 ani.
- Ce alimente consumă Mihai Șora.
Mihai Șora a împlinit astăzi 106 ani și a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Scriitorul și filosoful are o comunitate mare pe fani pe social media și împărtășește diferite idei și momente din viața sa. Pe lângă spiritul său liber, acesta are mare grijă la alimentația sa.
Mihai Șora a împlinit 106 ani
Mihai Șora s-a născut pe data de 7 noiembrie 1916 în Remetea Mare din judeţul Timiş. Este membru de onoare al Academiei Române și a primit numeroase distincții de-a lungul anilor. Scrierile sale au fost lăudate și premiate de către Uniunea Scriitorilor și nu numai.
Scriisorul este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie.
De ziua sa, a făcut o postare pe rețelele de socializare într-un ton foarte hazliu. Ținând în mână un balon în formă de cifra șase, Mihai Șora se amuză că de anul viitor va începe școala.
„Bună dimineața, copii!
Dacă e luni, îl luăm pe 6 în brațe… tradiționala poză cu balon.
P.S. Anul viitor intru la școală.”, a scris Mihai Șora pe Facebook.
Ce alimente consumă Mihai Șora
Mihai Șora a mărturisit tot pe rețelele de socializare care îi este meniul zilnic. Scriitorul a renunțat la carne de ani de zile și se simte foarte bine. Nu se consideră vegetarian și a vorbit despre motivul acestei alegeri.
El nu a ținut cont de vârstă sau de vreo dietă recomandată, ci îi este milă de animalele ucise. Consumă multe fructe și legume sau cereale. Mihai Șora reușește să se mențină într-o formă bună, atât fizică, cât și mentală.
„Ce vreau să spun acum, rapid și fără multă teorie, este că, într-adevăr, nu mai mănânc carne de ani buni. Mă grăbesc să adaug, însă, și această evidență: nu ne naștem vegetarieni. Nu m-aș grăbi, așadar, să-i învinovățesc pe cei ce adoră chiftelele sau caltaboșii. Nu sar din avion dacă, lângă mazărea sleită, orezul uscat ori frunza de salată, stă cuminte în farfurie o bucățică de carne (tare ca piatra, oricum, și nemestecabilă).
Nici nu strâmb din nas când, la o sindrofie, în vizită fiind, văd pe masa gazdei jambon sau pastramă. Sunt nenumărate feluri de a te sustrage condiției de carnasier și nenumărate motivații. În ce mă privește, ele nu au legătură nici cu vârsta, nici cu vreo dietă oarecare, nici cu statutul (trâmbițat de unii sau afișat ca virtute) de vegetarian
Ci, pur și simplu, cu faptul că mă străduiesc să înțeleg condiția necuvântătoarelor. Am citit studii și văzut documentare sfâșietoare despre ferme de porci, abatoare, crescătorii de pește sau păsări. Și refuz să mănânc suferințe și agonii. Atât de simplu. P.S. Bine, frigiderul meu nu arată chiar așa… Mai am și ridichi, roșii, suc de mere”, a scris Mihai Șora pe Facebook.