De ce angajații lui Cătălin Scărlătescu nu au salarii, nu au voie cu telefon la muncă și nici să fumeze! „Opt ore se muncește fără oprire”
Fără doar și poate, Cătălin Scărlătescu se numără printre cei mai apreciați chefi de la noi, iar de curând și-a deschis un restaurant, localul fiind unul dintre proiectele de suflet ale acestuia. Deși a fost plecat în „America Express”, alături de Doina Teodoru, lucrările pentru restaurant au fost gata la timp.
- Celebrul chef pune accent pe disciplină
- Angajații nu au voie să fumeze sau să petreacă timpul pe telefon
De curând, Cătălin Scărlătescu a fost invitat în cadrul poscastului moderat de Speak, discuție în care au fost abordate mai multe subiecte. Printre acestea, s-a numărat și felul în care se comportă cu angajații restaurantului său.
Așa cum probabil vă așteptați, Cătălin Scărlătescu este destul de dur și atunci când vine vorba de personal. Mai exact, celebrul chef nu le acordă angajaților salariu, ci mizează pe o formă cu totul diferită de remunerație.
Pe lângă acest aspect, juratul „Chefi la cuțite” își dorește ca angajații să muncească fiind mai degrabă motivați de faptul că astfel reușesc să aducă valoare localului și nu de salariu.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult.
Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a mărturisit Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului moderat de Speak.
Nu doar acest lucru este diferit, ci și regulile pe care angajații trebuie să le respecte. Mai exact, angajații nu au voie să fumeze. Nici timpul petrecut pe telefon nu este tolerat.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză.
Îi rog să vină la ora 16.00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asta înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon”, a continuat Cătălin Scărlătescu.