Decizie definitivă în dosarul clinicii care a fost acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian
După un an și jumătate de așteptare, Clinica Nera, unde i-au explodat plămânii artistului Petrică Mîțu Stoian, a primit verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
- Clinica Nera nu mai are nicio șansă
- ÎCCJ a respins cererea de anulare a sancțiunilor
- Decizia este definitivă
Închisă după moartea artistului Petrică Mîțu Stoian, Clinica Nera a încercat să obțină redeschiderea unității din Caraș-Severin și anularea sancțiunilor, însă ÎCCJ a fost fermă: „Respinge excepţia nulităţii recursului. Respinge recursul declarat de Clinica Nera SRL împotriva sentinţei civile nr. 298 din 9 iunie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.
Reprezentanții clinicii au fost amendați cu 80.000 de lei, însă au solicitat anularea sancțiunilor. Judecătorii au stabilit că amenzile au fost aplicate legal, dar clinica a apelat la Instanța Supremă. „Respinge plângerea contravențională formulată de petentul CLINICA NERA SRL, în contradictoriu cu MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CARAŞ-SEVERIN împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond. Ulterior, Clinica Nera a făcut apel și a pierdut. „Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea CLINICA NERA SRL în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, având ca obiect - eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”, este decizia atacată, ieri, la ÎCCJ.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, deși Clinica Nera funcționa cu un medic specialist în specialitatea psihiatrie care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali, un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL, la ora și data controlului (10.11.2021, ora 15.55), medicii nu erau prezenți în unitate, deși aceștia trebuia să se afle acolo, conform orarului afișat, între orele 13 și 18.