Acces Direct. Alin Alexe, întâlnire cu pirații pe coasta Africii. De 15 ani stă la bordul navei: ”Ei au muniție de război, noi trebuie să ne apărăm”
Așa cum cel mai probabil v-ați fi așteptat deja, nu este deloc ușor să fii comandant de navă. Ei bine, este vorba despre un tânăr comandant de navă care petrece multe luni departe de soția lui și de cei doi copii pe care îi au împreună. Iată cu ce probleme s-a confruntat, în cei 15 ani, la bordul navei!
- Alin Alexe, totul despre atacurile piraților
- Acasă îl așteaptă doi copii mici
- Cum este viața de comandant de navă
Nu doar că are doi copii acasă, o fetiță de doar opt luni și un băiețel de doi ani, căci fiecare plecare înseamnă pentru el, de cele mai multe ori, o adevărată luptă între viață și moarte, la bordul navei.
Alin Alexe, întâlnire cu pirații pe coasta Africii
Nu o dată, Alin Alexe a fost foarte aproape să fie capturat de pirații de pe coasta Africii. Mai mult decât atât, aproape la fiecare pas trăiește riscul cel mare, de a-și pierde viața. Alin Alexe este celebru și pe TikTok, acolo unde postează tot ce face zi de zi, la serviciu.
Sacrificiile pe care le face Alin pentru familia lui cât este plecat în voiaje nu sunt deloc de trecut cu vederea. Ei bine, așa cum v-ați fi așteptat deja, la bordul navei nu se plictisește niciodată. Fie se bucură de o călătorie pe apele liniștite, fie se bucură de animalele din adâncuri, care își fac foarte rar simțită prezența.
Așadar, este vorba despre balene, pe care Alin Alexe le-a surprins într-un videoclip care s-a viralizat în cel mai scurt timp pe TikTok. Viața pe mare nu este întotdeauna liniștită, așa cum a povestit tânărul.
Alin Alexe, totul despre atacurile piraților
Deși poate credeți că legenda piraților este de mult apusă, ei bine, vă înșelați. Coasta Africii este plină de pirați. Bineînțeles, nu au cârlige sau săbii, ci și pirații s-au adaptat epocii moderne în care trăim.
În general, navele care transportă mărfuri, cum este cea pe care o conduce Alin Alexe, sunt escortate de poliție sau chiar de militari, prin astfel de experiențe a trecut și tânărul. Pirații ar putea ataca oricând navele, pe ocean.
Până ajung autoritățile chemate de echipaj în locul în care nava este asaltată, membrii echipajului apelează la unele modalități prin care încearcă să încetinească atacul.
”Ei se dezvoltă odată cu tehnologia pe care o avem și noi. O mare problemă este că ei au muniție de război, noi trebuie să ne apărăm cu sârmă ghimpată, ei sunt în mare parte pe coasta Africii de Vest, acolo unde sunt foarte agresivi. Atacă vaporul pentru a lua anumite bunuri. Ultima experiență a fost în anul 2020, când am lucrat în acea zonă”, a povestit Alin Alexe.