Acces Direct. Ce trebuie să facă un părinte în cazul în care copilul înghite otravă. Sfaturile oferite de Tudor Ciuhodaru: ”Aceste substanțe sunt letale”
Cazul fetiței de doar șase ani din Mureș care a înghițit otravă la școală a uimit o țară întreagă. Conform primelor informații, se pare că fetița ar fi găsit substanța toxică în dulapul din sala de clasă și a crezut că este, de fapt, o bomboană. Iată ce sfaturi a oferit Tudor Ciuhodaru pentru părinții care se află în situații asemănătoare!
- Ce să faci dacă copilul tău a înghițit otravă
- Unde ar trebui să fie depozitată otrava
- Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă
O fetiță de numai șase ani din Mureș a înghițit otravă pentru șobolani miercuri, la școală. Mama ei a fost anunțată în jurul orei 10:00 de dimineață, iar micuța a fost transportată de urgență la un spital din Mureș, acolo unde se află și acum.
Ce trebuie să facă un părinte în cazul în care copilul înghite otravă
Tudor Ciuhodaru a explicat, în exclusivitate la Acces Direct, că indiferent de calea pe care sunt administrate aceste substanțe toxice, ele sunt extrem de periculoase, din moment ce oricum ar trebui să fie manipulate în condiții de maximă siguranță.
Medicul primar a afirmat că întotdeauna trebuie să purtăm mănuși și combinezoane de protecție atunci când vine vorba despre astfel de substanțe toxice, mai ales atunci când vine vorba despre deratizarea unor instituții publice, în care se află și copii.
Mama fetiței a mărturisit că în sala de clasă se aflau mai multe rozătoare, motiv pentru care conducerea școlii a decis să pună câte un pliculeț cu otravă în dulapul fiecărui copil.
Cu toate acestea, în momentul în care vedem că orice persoană a intrat în contact cu o astfel de substanță, fie că a inhalat sau a pus mâna, sau a înghițit, trebuie intervenit cât se poate de rapid.
Tudor Ciuhodaru a tras un semnal de alarmă
Mai mult decât atât, Tudor Ciuhodaru a explicat că, în cazul în care suntem martorii unei astfel de tragedii sau ni se întâmplă chiar nouă, trebuie să ne prezentăm de urgență, în cel mai scurt timp, la spital.
În plus, medicul primar a tras un semnal de alarmă pentru toți românii, spunând că aceste substanțe extrem de periculoase ar trebui să fie depozitate în locuri extrem de sigure, locuri care, eventual, pot fi închise cu cheia.
Mai ales în gospodăriile în care există și copii, adulții trebuie să fie extrem de atenți la otrava de orice fel.
”Orele sunt extrem de importante. Urmează Sărbătorile. O să fie substanțe din acestea toxice în gospodărie, peste tot. De la cele care sunt utilizate pentru curățenia de iarnă, puneți-le într-un dulap cu cheie și aveți grijă unde le depozitați. Cei mici pot fi extrem de afectați, prin confuzie, prin accesibilitate crescută, de multe ori cazurile sunt extrem de grave, mai ales la cei mici care nu știu la ce să se aștepte”, a spus Tudor Ciuhodaru.