Aripioare de pui cu miere. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Publicat pe 06.11.2025 la 18:22 Actualizat pe 06.11.2025 la 18:22
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, crochete din cartofi și ton, un fel principal, aripioare de pui cu miere, şi un desert, prăjitură cu struguri.
- Aripioare de pui cu miere
- Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Crochete din cartofi și ton
- 2 cartofi fierți
- 175 g ton conservă
- 1 ceapă
- 5 g oregano
- 5 g pudră de usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cartofii fierți se zdrobesc și se amestecă împreună cu tonul, pudră de usturoi, sare, piper, oregano, ceapă caramelizată și ulei de măsline. Se formează crochetele și se introduc la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Aripioare de pui cu miere
- 500 g aripioare de pui
- 60 ml oțet
- 100 g miere
- 40 g soia
- 250 ml vin alb
- 2-4 căței usturoi
- 5 g cimbru
- 1 lămâie
- 1 portocală
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Aripioarele se asezonează cu sare şi se prăjesc în ulei de măsline. Apoi, se adaugă mierea, sosul de soia, oţetul, busuiocul, vinul, usturoiul, feliile de portocală şi lămâie, un praf de sare şi unul de piper. Se pot servi alături de
Prăjitură cu struguri
- 500 ml lapte
- 90 g zahăr pudră
- 10 ml esenţă de rom
- 3 ouă
- 250 g pâine albă
- 25 g unt
- 300 g struguri roze
Se lasă la fiert laptele împreună cu zahărul pudră. Apoi, se amestecă împreună cu ouăle bătute anterior şi untul, Într-o tavă pentru cuptor se adaugă strugurii, bucăţile de pâine şi compoziţia pregătită. Tava se introduce la cuptor la 175 de grade, pentru 45 de minute.