Cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole, de la Meniu de vedetă! Secretul lui Horia Manea îi dă un gust delicios
Publicat pe 06.06.2025 la 10:23 Actualizat pe 06.06.2025 la 10:23
Horia Manea îți prezintă cea mai bună rețetă de ciorbă de fasole! Ingredientele pe care cheful le-a folosit, la Meniu de vedetă, transformă acest preparat într-o adevărată delicatesă, cu un gust savuros!
- Cum gătești corect ciorba de fasole
- Chef Horia Manea a prezentat rețeta
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată grecească de post, un fel principal, ciorbă de fasole, şi un desert, clătite umplute cu baton de ciocolată.
Salată grecească de post
- Roșii – 1 buc.
- Castraveți – 1 buc.
- Ardei gras – 1 buc.
- Ceapă roșie – 1 buc.
- Măsline kalamata – 50 gr.
- Ulei de măsline
- Oregano uscat – 3 gr.
- Zeamă de lămâie – 5 ml.
Se amestecăroșiile, ardeiul gras, măslinele kalamata, castraveții, ceapa verde și ceapa roșie. Se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și oregano uscat
Ciorbă de fasole
- Fasole – 650 gr.
- Afumătură – 500 gr.
- Ceapă – 1 buc.
- Morcovi – 2 buc.
- Rădăcină pătrunjel – 1 buc.
- Țelină – ¼ buc.
- Ardei gras – 1 buc.
- Roșii decojite – 200 gr.
- Foi de dafin – 2 buc.
- Boia dulce – 10 gr.
- Leuștean – 1 leg.
Fasolea se lasă la fiert. Ulterior, se adaugă afumătura și foile de dafin. Se condimentează cu sare, piper, se adaugă ulei de măsline și se lasă la fiert pentru încă 10 minute. Apoi, se adaugă și legumele: morcovii, ceapa, țelina, ardeiul gras. La final, se adaugă sosul de roșii, un praf de boia dulce și leuștean.
Clătite umplute cu baton de ciocolată
- Ouă – 1 buc.
- Lapte – 250 ml.
- Făină – 100 gr.
- Zahăr – 10 gr.
- Esență de vanilie
- Cacao – 10 gr.
- Baton ciocolată– 5 buc.
Se pregătește compoziția pentru clătite, amestecând ouăle, laptele, zahărul și făina. Se separă aluatul și se adaugă pudră de cacao. Aluatul combinat cu pudra de cacao se mută într-un recipient. Se toarnă în tigaie sub formă de spirală, peste care se adaugă aluatul inițial de clătite. La mijloc se adaugă un baton de cicolată și se rulează.