Cea mai simplă rețetă de chifteluțe cu sos de roșii. Secretele lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Publicat pe 07.02.2025 la 12:12 Actualizat pe 07.02.2025 la 12:12
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, hummus, un fel principal, chifteluţe cu sos de roşii, și un desert, banana bread.
- Cea mai simplă rețetă de chifteluțe cu sos de roșii
- Secretele lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Hummus
- 250 g năut fiert
- 100 ml apă de la năut
- 1 căţel usturoi
- Zeamă de lămâie
- Boia dulce
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Muguri de pin
- Morcov
- Apio
Sub blenderul vertical, se amestecă năutul fiert, apa în care a fiert năutul, zeama de lămâie, usturoiul tocat fin, tahina, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Hummusul se serveşte alături de morcovi, apio şi muguri de pin.
Chifteluţe cu sos de roşii
- 500 g carne de porc tocată
- 1 ceapă
- Cimbru uscat
- 1 cartof
- 2 căţei usturoi
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Mărar
- 500 ml suc de roşii
- Făină
- Piper boabe
- Foi de dafin
- Zahăr
- Apă
- 200 ml apă
- Ulei
Se pregătește carnea într-un bol, adăugând ceapă, usturoi, condimente, verdeață, un cartof fiert stors și două ouă. Se amestecă, se formează chifteluțe, se dau prin făină și se prăjesc. Separat, se călește usturoiul, se adaugă sos de roșii, condimente și foi de dafin, lăsându-se la fiert 10-12 minute. Se adaugă chifteluțele și se mai fierb 5-6 minute.
Banana bread
- Banane coapte
- 200 g făină
- 50 g cacao
- Praf de copt
- 100 g ciocolată
- 50 g nucă mărunţită
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g unt topit
- 3 linguri sirop arţar
Bananele se pisează într-un bol, apoi se amestecă cu ulei de cocos, sirop de arțar, cacao și făină. Se adaugă bucăți de ciocolată și nuci, apoi compoziția se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu unt. Se coace la 180°C timp de 30-35 minute.