Cea mai simplă rețetă de cotlet de miel cu piure de păstârnac. Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată pătrunjel – Tabouleh, un fel principal, cotlet de miel cu piure de păstârnac, și un desert, cheesecake cu fructe de pădure.
- Cea mai simplă rețetă de cotlet de miel cu piure de păstârnac
- Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Salată pătrunjel – Tabouleh
- Pătrunjel – 3 legaturi
- Roșii – 2 buc
- Suc lămâie – 20 ml.
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline – 40 ml.
- Cous cous/bulgur – 50 gr.
Bulgurul se pune la fiert timp de 10 minute. Între timp, într-un bol, se amestecă pătrunjelul tocat fin, partea tare de la o roșie, tocată mărunt (fără semințe și miez), se condimentează totul cu sare și piper, și se adaugă ulei de măsline. Bulgurul, după ce s-a fiert timp suficient, se amestecă împreună cu compoziția preparată anterior. Pentru mai mult gust, se adaugă zeama de la o lămâie.
Cotlet de miel cu piure de păstârnac
- Cotlet de miel – 4 buc
- Unt – 75 gr.
- Rozmarin proaspăt
- Usturoi – 3 căței
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Păstârnac – 500 gr.
- Unt – 50 gr.
- Smântâna pentru gătit minim 25% -100 ml
- Sare
- Piper
- Nucșoară – 10 gr.
Într-o tigaie încinsă, se topește untul. Peste unt, se adaugă usturoi și rozmarin proaspăt. Se adaugă și cotletele de miel și se lasă la prăjit până capătă o crustă. Se scot de pe foc și se pot servi alături de salata de pătrunjel.
Cheesecake cu fructe de pădure
- Biscuiți digestivi - 250 gr.
- Unt topit – 50 gr.
- Cremă de brânză – 400 gr.
- Frișcă lichidă – 150 gr.
- Zahăr pudră – 100 gr.
- Esență de vanilie – 5 ml.
- Fructe de pădure – 200 gr.
- Zahăr – 40 gr.
Pentru gem, se pun la fiert fructele de pădure, împreună cu zahărul. Pentru baza cheesecake-ului, se amestecă unt topit cu biscuiți. Peste, se adaugă crema rece, formată din frișcă lichidă bătută sub mixer, crema de brânză și zahăr pudră. La final, se adaugă gemul.