Cel mai delicios burger de pui, după rețeta lui Cherf Horia Manea. Vei avea nevoie de câteva ingrediente
Publicat pe 17.11.2025 la 15:17 Actualizat pe 17.11.2025 la 15:17
Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet, format din starter, fel principal și desert. Bucătarul te învață cum să prepari cel mai gustos și suculent burger de pui, cu doar câteva ingrediente.
- Burger de pui după reteța lui Chef Horia Manea
- Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, biluţe cu castraveţi muraţi şi brânză, un fel principal, burger de pui, și un desert, prăjitură de ciocolată.
Biluţe cu castraveţi muraţi şi brânză
6 castraveţi muraţi
170 g cremă de brânză
100 g cheddar ras
65 g făină
10 g ierburi italieneşti
5 g boia dulce
10 g pudră de usturoi
Pesmet panko
Sare
Piper
Ule de măsline
Se pregăteşte compoziţia, amestecând cremă de brânză, castraveţi muraţi tăiaţi mărunt, cheddar, pudră de usturoi, sare, boia dulce şi ulei de măsline. Se formează biluţe şi se trec prin amestecul format din două ouă, sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi şi făina. Apoi, prin pesmet. Se prăjesc în ulei de măsline.
Burger de pui
350 g carme tocată de pui
2 ouă
10 g usturoi
10 g boia dulce
90 g făină
10 g pudră de usturoi
80 g maioneză
Chiflă brioşă
Sare
Piper
Ulei de măsline
Salată
Carnea de pui se condimentează cu sare, piper, pudră de usturoi şi boia dulce. Se trece prin făină şi prin amestecul format din ouă, sare, boia dulce şi făină. Se prăjeşte în ulei de măsline. Chifla se taie pe mijloc şi se prăjeşte, şi ea, în unt. Se montează burgerul. Feliile se ung cu maioneză, între ele se adaugă carnea de burger şi o felie de salată.
Prăjitură cu inimă de ciocolată
2 ouă
70 g zahăr
60 g smântână lichidă
120 g făină
10 ml esenţă de rom
10 g praf de copt
60 g unt topit
200 g ciocolată
Se amestecă ouăle cu zahărul, esenţa de rom, smântâna lichidă, untul topit, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă într-o formă de brioşe tapetată cu unt. Se adaugă fulgii de ciocolată. Se introduce la cuptorm pentru 15 minute, la 180 de grade. Brioşele se scufundă în ciocolată topită.