Chef Horia Manea prezintă o rețetă inedită. Cum să prepari cea mai gustoasă tartă cu cartofi și mortadella
Publicat pe 27.11.2025 la 15:51 Actualizat pe 27.11.2025 la 15:51
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată cu vită și rucola, un fel principal, tartă cu cartofi și mortadella, şi un desert, mere coapte cu crumble de nuci și înghețată.
- Rețeta inedită de tartă cu cartofi și mortadella
- Cum se prepară salata cu vită și rucola
Salată cu vită și rucola
300 g mușchi de vită
2-3 căței de usturoi
100 g rucola
Rozmarin proaspăt
100 g roșii cherry
50 g măsline fără sâmburi
50 g parmezan
Sare
Piper
Ulei de măsline
Carnea de vită se condimentează cu sare și se prăjește în ulei de măsline, usturoi și rozmarin. Într-un bol încăpător, se amestecă rucola, vita gătită anterior, roșiile, măslinele, usturoiul gătit și parmezan ras. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper și se amestecă totul.
Tartă cu cartofi și mortadella
1 kg cartofi
150 g mortadella
50 g pesmet
3 g boia dulce
70 g parmezan ras
250 g mozzarella
Rozmarin
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cartofii se feliază și se amestecă împreună cu pesmetul, uleiul de măsline, boiaua dulce, parmzanul ras și rozmarinul. Se adaugă pe fundul unei tăvi tapetate cu ulei. Peste stratul de cartofi, se adaugă mortadella și mozzarella, ulei de măsline și încă un strat de cartofi. Se adaugă pesmet, parmezan, ulei de măsline și sare, peste. Tava se introduce la cuptor, la 190 de grade, pentru 40 de minute.
Mere coapte cu crumble de nuci și înghețată
4 mere
50 g miere
35 g unt
4 g scorțișoară
50 g făină
5 ml esență de vanilie
40 g unt
40 h zahăr brun
50 g nuci
2 cupe inghețată de vanilie
Se amestecă făina, zahărul, nucile, untul, scorțișoara și esența de vanilie. Merele se introduc la cuptor, acoperite de miere, scorțișoară și acel crumble pregătit anterior, la 180 de grade, pentru 25 de minute. Merele se servesc alături de înghețată de vanilie.