Chef Horia Manea te învață cum să gătești o tartă de cartofi cu pui și legume ca la carte. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente
Publicat pe 21.10.2025 la 12:51 Actualizat pe 21.10.2025 la 12:51
Tartă de cartofi cu pui și legume după rețeta lui Chef Horia Manea. Moderatorul emisiunii Meniu de vedetă vine cu o nouă propunere de meniu complet. Iată ce avem pentru desert!
- Cum să prepari cea mai delicioasă tartă de cartofi cu pui și legume
- Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet
- Ce avem la desert
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de ton cu castraveţi, un fel principal, tartă de cartofi cu pui şi legume şi un desert, langoşi.
Salată de ton cu castraveţi
400 g castraveţi
1 morcov
1 ceapă roşie
140 g ton conservă
5 g oregano
60 g iaurt grecesc
20 ml zeamă de lămâie
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă castraveţii, morcovii, iaurtul grecesc, tonul şi ceapa roşie. Apoi, se adaugă ulei de măsline, zeamă de lămâie, şi se condimentează cu sare, piper şi oregano.
Tartă de cartofi cu pui şi legume
800 g cartofi fierţi
100 g ciuperci
300 g piept de pui
50 g roşii uscate
150 g caşcaval ras
4 ouă
100 ml lapte
5 g praf de usturoi
5 g boia dulce
1 ceapă verde
Sare
Piper
Ulei de măsline
Pe fundul unei tăvi, se zdrobesc cartofii şi se întind pe toată suprafaţa. Se condimentează cu boia dulce şi sare şi se introduce la cuptor, la 180 de grade, 10-15 minute. Puiul se prăjeşte în ulei de măsline, alături de ciuperci, ceapa verde şi roşiile uscate. Între timp, ouăle se bat împreună cu laptele, un praf de sare, piper, boia dulce şi pudră de usturoi. Umplutura se adaugă peste blatul de cartofi, se adaugă ouăle şi caşcavalul. Se introduce la cuptor, pentru 30 de minute.
Langoşi
125 ml lapte
125 ml apă
425 g făină
50 g unt topit
10 g drojdie proaspătă
Sare
Gem de prune
Zahăr tos
Cremă de ciocolată
Se pregăteşte aluatul, amestecând laptele, drojdia, zahărul. Apoi, apa, untul topit şi făina. Se frământă şi se lasă la dospit. Aluatul se împarte în patru părţi egale. Se întinde fiecare parte şi se prăjeşte în ulei de măsline. Langoşii se servesc cu smântână şi gem.